Fırında Bütün Tavuk

MALZEMELER

1 tane orta boy bütün poşet tavuk

1 dalkadar biberiye

1tane defneyaprağı

1 çay kaşığıile renkli tane karabiber

1 yemek kaşığıile tereyağı

1 tatlı kaşığıile kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığıkadar limon suyu

1 çay kaşığı ile tuz

NASIL YAPILIR?

Tavuğu bol su ile yıkayın.

İç kısmının tamamen temizlenmiş olmasına itina gösterin

Sosu içine daha iyi çekmesi için; bir kâğıt havlu yardımı ile üstünün kurulayın ve orta ateşte hafifçe tütsüleyin.

Tavuğun iyice nar gibi kızarması için; tereyağını, kırmızı toz biberini, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.

Haberin Devamı

Tütsülediğiniz tavuğu fırın tepsinize alın. Hazırladığınız tereyağlı karışımı ile tavuğun derisine yedirecek şekilde tamamen ovun.

Tavuğun İç kısmına ise; renkli tane karabiber, biberiye ve defne yaprağı ilave edin.

Önceden ısıtttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlar halinde sevdiklerinize sevginizi katıp ikram ediyorsunuz.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/firinda-butun-tavuk-tarifi/