MALZEMELER
1 tane orta boy bütün poşet tavuk
1 dalkadar biberiye
1tane defneyaprağı
1 çay kaşığıile renkli tane karabiber
1 yemek kaşığıile tereyağı
1 tatlı kaşığıile kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığıkadar limon suyu
1 çay kaşığı ile tuz
NASIL YAPILIR?
Tavuğu bol su ile yıkayın.
İç kısmının tamamen temizlenmiş olmasına itina gösterin
Sosu içine daha iyi çekmesi için; bir kâğıt havlu yardımı ile üstünün kurulayın ve orta ateşte hafifçe tütsüleyin.
Tavuğun iyice nar gibi kızarması için; tereyağını, kırmızı toz biberini, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
Tütsülediğiniz tavuğu fırın tepsinize alın. Hazırladığınız tereyağlı karışımı ile tavuğun derisine yedirecek şekilde tamamen ovun.
Tavuğun İç kısmına ise; renkli tane karabiber, biberiye ve defne yaprağı ilave edin.
Önceden ısıtttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlar halinde sevdiklerinize sevginizi katıp ikram ediyorsunuz.
http://www.lezizyemekler.com/tarifler/firinda-butun-tavuk-tarifi/