Malzeme Listesi
2 çay bardağıkadar kırmızı mercimek
2 yemek kaşığısilme pirinç
2 tatlı kaşığıkadar bulgur
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı ile biber salçası
1 yemek kaşığıkadar tereyağı
6 su bardağı kadarsıcak su
1 tatlı kaşığıille nane
1 tatlı kaşığı ile tuz
Servis İçin:
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı ile pul biber
Yapılışı
Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Yıkayarak süzdüğünüz kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzu kaynamış su dolu tencereye ekleyin.
Takriben 35 dakika, kadar yani kırmızı mercimekler yumuşayana dek pişirmeişlemine devam edin.
Küçük küpler halinde doğradığınız kuru soğanı ve tereyağını ayrı bir tavada kavurun ve biber salçası ekleyin ve 2 dakika kadar daha kavurun.
Naneyi ekleyerek ve karıştırdığınız bu soğanlı sosu ocaktan alın.
Tüm bu bakliyatları kaynatmış olduğunuz tencereye kavrulmuş soğan ve salça karışımlı sosu ekledikten sonra çorbayı 10 dakika kadar daha pişirin.
Limon suyu ve pul biber ekleyerek sevdiklerinize sıcak olarak servis yapın .
http://www.lezizyemekler.com/tarifler/ezogelin-corbasi-tarifi/