MALZEMELER
3 tane yumurta
2 yemek kaşığı ile toz şeker
1 su bardağı ile süt
1,5 su bardağı ile un
1/4 su bardağı ayçiçeği yağı
1 hazır paket vanilya
1 hazır paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Servisi için:
4 top vanilyalı ya da sade dondurma
4 yemek kaşığı ile karamel sos
100 gram kadar ahududu
100 gram yaban kadar mersini
4 yemek kaşığı ile pudra şekeri
NASIL YAPILIR?
Yumurta sarısı ve beyazını ayrı kaplara ayırın öte yandan yumurtanın beyazlarının olduğu kaba tuz ekleyin
Bir mikser ile yüksek devirde yumurtaları yaklaşık 5- 6 dakika kadar çırpın.
Yumurta sarılarının olduğu karıştırma kabına toz şekeri de ilave edin.
Şeker eriyip, karışım beyaza yakın bir renk alana kadar yumurtaları çırpın.
Süt, ayçiçeği yağı ve vanilyayı da ilave ettikten sonra karıştırma işlemine devam edin.
Elenmiş un ve kabartma tozunu da bu karışıma, ilave ederek çırpma teli ile tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin.
Çırpılmış yumurtanın beyazlarını, waffle harcı ile buluşturunki sıvı bir kıvam elde edene kadar tahta bir kaşık ile karıştırın.
Waffle makinesini kızdırın.
Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne doldurarak makinenin kapağını kapatın sonra, aralarda kontrol ederek.
Pratik şekilde pişirme işlemini gerçekleştirin.
Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlmaya devam edin.
Renk alıp, içi daha yumuşak dışı çıtır kıvamda kalarak pişen waffleları servis tabağına alın.
İsteğe göre Ahududu ve yaban mersinini bütün olarak, servis tabağında yer verebilirisniz.
Waffleların üzerine pudra şekeri eledikten sonra üzerine karamel sos gezdirin.