Yazarlar
Sıklıkla sofralarımızda yer verdiğimiz Etli nohut tarifini birde benim tarifimi uygulayarak yapın.
Etli Nohut için Gerekli Malzemeler :
- Yarım kilo kuş başı et
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı nohut
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
Etli Nohut için Nasıl Yapılır :
- Öncelikle bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanı , yağı, eti ilave edip kavuralım.
- Etin kendi bıraktığı suyu çekilene kadar kavurma işlemine devam edelim.
- İçerisine salçayı, küçük doğradığımız domatesleri ekleyerek karıştırınız.
- Akşamdan ıslattığımız haşlanmış nohutları tencereye ilave ediyoruz.
- Orta ısıdaki ocağımızda nohutlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Pişmeye yakın tuzunu ilave edip 2 taşım daha kaynatıyoruz.
Not : Soğan nohuta her zaman lezzet verir.