Yazarlar
Etli Büryan Pilavi Malzemeleri
- 2 su bardağı pirinç
- 500 gr kuş başı et
- 3 adet soğan
- 3 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- Tuz ve karabiber
Etli Büryan Pilavi Tarifi Hazırlanışı
- İlk olarak pirinci iyice yıkadıktan sonra ılık suyla ıslatın.
- Diğer tarafta sıvı yağını iyice kızdırıp kuş başı doğranmış eti atarak, harlı ateşte bir kaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın.
- Daha sonra sırası ile piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave ederek etle birlikte kavuruyoruz.
- Son olarak üç su bardağı suyu, tuzu ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
- Diğer tarafta bekleyen pirinci suyunu süzüp bor bacama boşaltıyoruz.
- Et piştikten sonra tamamını pirincin üzerine döküyoruz ( suyu ile birlikte ) bor camın üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıttığımız 220 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra folyoyu çıkartıp 10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak olarak servis yapabiliriz.