Elmalı Pasta

MALZEMELER

3 su bardağı dolusu un

1 çay bardağı ile pudra şekeri

1 tane yumurta

1 çay bardağı ile yoğurt

200 gram kadar margarin

1 paket kadar kabartma tozu

1 pakette vanilya

Elmalı harçın hazırlanması için:

4 adet orta boy rendelenmiş elma

1 tatlı kaşığı ile tarçın

3 yemek kaşığı kadar toz şeker

Üzeri için:

3 yemek kaşığıile pudra şekeri

NASIL YAPILIR?

Elmalı harcın hazırlanması için; rendelenmiş elma, toz şekeri ve tarçın ilavesiyle elmalar suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun.

Haberin Devamı

İyice soğuması için bir kenarda bekletin

Yumurta ve pudra şekerini oval bir kapta iyice karıştırın.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini yoğurdu, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ilave tüm malzemeyi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hazırlamış olduğun bu hamurun dörtte birini ayırarak ayrı bir yerde bekletin.

Geri kalan bölümünü unlanmış mutfak tezgâhının üstünde bir merdane ile 1- 2 cm. kalınlığında açın.

Açmış olduğunuz bu hamuru yuvarlak fırın tepsisine ya da tart kalıbına alın.

Hazırladığınız elmalı harcı eşit şekilde üzerine yayın.

Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ve mutfak tezgâhının üzerinde avucunuzun içinizle bastırmak süratiyle ince uzun çubuklar halinde açın.

Hamur parçalarından, elmalı pastanın üzerine kafes görüntüsünü verecek şekilde yerleştiriniz. Hamurların bağlantı noktalarına yapışmasını kolaylaştırmak için hafif bir şekilde bastırın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında Elmalı pastayı, 35 dakika kadar pişirin.

Ilındıktan sonra üstüne pudra şekeri eleyerek ve dilimleyin. . Sevdiklerinizle ikram edin

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/elmali-pasta-tarifi/