Elmalı Kurabiye Tarifi malzemeler:
4 adet elma
1 çay bardağı ceviziçi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
biraz pudra şekeri
Hamuru için :
yarım paket margarın (125 gram)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Elmalı Kurabiye Tarifi yapılışı:
Elmalı kurabiye tarifi için öncelikle elmaları soyup rendeleyelim.
Bir tencereye koyup altını yakın şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dk a pişirin, tencerenin altını kapatın.
Tarçın ve ceviziçini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin.
Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarını ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın.
Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ilave edin.
Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın.
Ardından kare parçalar kesin.
Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde elmalı kurabıye iç malzemeden ekleyin ve rulo halinde sarın.
Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın.
Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 40 dk a pişirin.
Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabıyeleri soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerın üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin.
Nefis elmalı kurabıyeler hazır.