Domates Çorbası Tarifi

MALZEMELER

5 tane büyük boy bol sulu yumuşak domates

1 yemek kaşığı ile un

1 yemek kaşığı ile tereyağı

4 su bardağı kadar sıcak et suyu

2 çay bardağı kadar sıcak süt

Servisi için:

1 su bardağı soluşu rendelenmiş eski kaşar peyniri

NASIL YAPILIR?

Tereyağını orta ateşli bir tavada eritin.

Yağ hafif kızınca un ekleyerek o mis gibi kavrulmuş un kokusu duyana kadar unu, tereyağında kavurun.

Kabuğu soyulmuş domatesleri ayrı bir yerde rendeleyin ve tereyağında kavrulmuş un karışımına ekleyerek 5 dakika kadar pişirin.

Haberin Devamı

Üzerine sıcak et ya da tavuk suyunu ilave edin.

Çorbanız pişme anında kesilmemesi için küçük bir cezvede süt ısıtarak bu ısınmış sütü çorbanıza yavaşça ekleyerek hızlıca karıştırın.

Çorbanız kaynayana kadar önce orta harlı ateşte sonrada kısık ateşte 15 dakika kadar pişirmeye devam edin.

Servis kâselerine aldığınız dumanı üstünde çorbanıza rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek sıcak olarak sevdiklerinize ikram edin..

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/domates-corbasi-tarifi/