MALZEMELER
400 gram kadar brokoli
1 yemek kaşığı ile tereyağı
1 yemek kaşığı kadar un
5 su bardağı ile sıcak et suyu
1 çay kaşığı ile tuz
Yarım çay kaşığı ile karabiber
NASIL YAPILIR?
Küçük çiçekler halinde parçalara ayırdığınız brokolileri kaynamış suda 4- 5 dakika kadar haşladıktan sonra kevgir ile dağılmadan çıkartın
Derin bir tencerede erittiğiniz tereyağına unu ekleyerek ve o mis gibi kokusu çıkana, rengini alana kadar kavurun.
Kavurduğunuz una sıcak et suyunu yaş yavaş ekleyin bir yandan da topaklanmaması için bir çırpma teli ile sürekli karıştırmaya devam edin..
Haşlanmış brokolilere tuzu ve karabiberi ekleyin.
Pişirme işlemini küçük ateşte 15 dakika kadar devam edin.
Çorbanın pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderinden geçirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
http://www.lezizyemekler.com/tarifler/brokoli-corbasi-tarifi/