Bohça Baklavası

Bohça Baklava malzemeleri:

500 gr hazır baklavalık yufka

250 gr tereyağı

Yeterince iri çekilmiş fındık

Şerbeti İçin :

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Bohça Baklava yapılışı:

Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır.

Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Tereyağı bir tavada eritilir.

Yufkaların aralarına fırça ile tereyağı sürülerek 15’li gruplar yapılır.

8×8 cm kareler kesilir, ortasına fındık yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır.

Haberin Devamı

Bütün yufkalar bitene kadar işleme devam edilir, hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana dizilir.

Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir.

170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

Şerbetini çekince fındık, fıstıkla süslenip servis yapılır.