Ballı Revani Tatlısı malzemeleri:
1 su bardağı ile ayçiçeği
3 adet yumurta
1 su bardağı ile toz şeker
1 su bardağı ile süt
1 su bardağı ile un
2 su bardağı ile irmik
yarım tatlı kaşığı karbonat
1 kase ceviz içi
Ekstra Malzemeler
Şerbeti için:
3 bardağı ile toz şeker
5 yemek kaşığı süzme bal
4 su bardağı ile su
Yarım limon suyu
Ballı Revani Tatlısı yapılışı:
Yumurtayı, şekeri,sütü derin bir kapta çırpıyoruz.
Un, irmik, karbonat ve ceviz içini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Geniş bir borcama karışımı aktarıyoruz.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişiriyoruz.
Şerbeti için su, bal ve şekeri kaynatıyoruz.
Kaynamaya yakın limon suyunu ekliyoruz ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Revaniyi fırından alıp, sıcakken soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
1 saat dinlendirdikten sonra antep fıstığı ve frambuazla süsleyip servis yapabilirsiniz.