MALZEMELER
3 adet sulu ayva
2 su bardağı ile toz şeker
1,5 su bardağı kadar su
3 tane karanfil
4 tane ayva çekirdeği
1 yemek kaşığı ile limon suyu
NASIL YAPILIR?
Kabukları soyulmuş ayvaları ortadan ikiye keserek ve kullanmak üzere çekirdeklerini dikkatli bir şekilde çıkartın
Bol suda yıkamış olduğunuz ayvaları isteğe göre; iri küpler ya da dilimler halinde kesin.
Doğranmış ayvaları tencereye alarak toz şekeri, üzerlerini aynı şekilde kapatarak ekleyin
Ayvaların üstünü geçmeyecek kadar 1,5 su bardağı suyu tencereye ilave edin.
Karanfil ve ayva çekirdeklerini de ilave edin.
Ayvalar yumuşayıp reçeli, şerbeti rengini alacak kadar orta ateşte yaklaşık 90 dakika kadar pişirin.
Limon suyunu ilave ederek, ocaktan alın.
Ilınan reçelinizi kavanozlara doldurun ve soğumasını bekleyin.
Sonra kapağı kapalı şekilde mahfaza edin ve kullanın.
Kızarmış ekmek dilimlerine sürdükten sevdiklerinizle ikram edin.