“Öğrenmek.” Bazıları için bir yaşam felsefesi bazılarımız içinde sancılı bir eylem. Dünyaya gelişimizle başlayıp toprağa karıştığımız ana kadar süren daimi bir süreç. Bu süreci eğlenceli hale getirmekte bir vicdan törpüsü haline sokmakta bizim elimizde. Temelinde “öğrenme” eylemini tanımak yatıyor. Peki nasıl?
Öğrenmek bir eylemdir, bilinç ve bilinçaltının ortaklaşa yaptığı, beynimizin kapasitesi seviyesinde hızlı yada yavaş ilerleyen gerekli bir eylem. Bu eylemi kimileri eğlenceli bir yaşam felsefesi haline getirirken kimileride hayatta önlerine olmayacak engeller çıkaran bir dert olarak görür. Bunun nedeni öğrenme biçimimizi tanımıyor olmamızdır. Eğer insan kendi duyularını ve öğrenme biçimini tanımıyorsa ona dayatılan ve aslında onun tarzı olmayan bir öğrenme biçimiyle bocalar ve verimli olmaz. Peki bunu nasıl aşar ? Bunu aşmanın en temel ve kolay yolu NLP ile kendimizi ve öğrenme biçimizi tanımaktır. Bu sayede kendimize uygun bir yol haritası ve öğrenme biçimi seçebiliriz. NLP duyularımızı eğitip daha iyiye ulaştırma yöntemi olduğuna göre bunu yaparken elbetteki öğrenme biçiminizi temel alır. İyi ve verimli bir öğrenme hayatta sizi daha başarılı yapan sihirli bir değnektir. Bu biçimi seçmekte kendimizi tanımaktan geçer. NLP size bu imkanı verir ve sizin için en ideal öğrenme sistemini size uyarlar. Kimi görüp dokunarak görsel algıları kullanarak daha kolay öğrenirken, kimi daha fazla okuyup tekrar ederek daha kolay öğrenebilir. Bu tamamen sizin öğrenme alışkanlıklarınız ve yeteneğinizle ilgilidir. Mesela % 1 kadar kitle tadarak öğrenirken % 12 lik bir kitle sadece dinleyip duyarak daha kolay öğrenir. Ama % 85 lik kitle ise görerek öğrenmektedir. Yani siz bu % 85 lik bölüme giriyorsanız okuyarak alacağınız verim sadece % 20 dir. Ama aynı konuyu görüp algılıyarak % 90 daha hızlı ve verimli öğrenirsiniz. Buda sizin bundan sonraki hayatınız boyunca yaşayacağınız başarı yada hayalkırıklıklarının temel nedeni olabilir. Olay bu kadar ciddidir.
“Abi ne yapsam olmuyor, tarih dersini aklımda tutamıyorum” demek aslında “ abi ben tarih dersini öğrenemiyorum çünkü nasıl öğreneceğimi bilmiyorum” demekle eşdeğerdir. Yeni aldığınız en ufak elektronik aletleri bile kullanmadan önce açıp kullanma klavuzuna bakan birey nedense ömrü boyunca kulanacağı beynini en verimli şekilde kullanmasını sağlayacak temel doneleri görmezden gelir yada savsaklar. Aslında extra hiçbir çabayada gerek yoktur. Sadece NLP öğrenerek duyularını, bilincini ve öğrenmenin merkezi beynini nasıl programlayacağını bilir, buda ona mucizevi bir başlangıç yapacak temeli sunar.
Yani her zamanki gibi NLP sizi olduğunuzdan daha iyi hale üstelikte sadece sizi kullanarak getirir. Hayatına NLP yi bir şekilde sokan insanların diğer insanlardan hep bir adım önde olmasının nedenide budur. Çünkü onlar birşeyleri öğrenmekten önce nasıl öğreneceklerini öğrenmiş şanslı zümredendir. Bu tamamen bir tercihtir ve hayatınızı belirleyen bir mucizedir.
Şimdi size soruyorum; neyi tercih edersiniz,
“öğrenmeyi öğrenmeyimi yoksa öğrenebileceklerinizin arkasından hayıflanmayımı ?”