11.12.2020 - 12:00 | Son Güncellenme:
Dünyanın birçok farklı bölgesinde uyum sağlayan ve yetiştirilen sarı kantaron otu, çok önemli bir şifa kaynağı olarak öne çıkıyor. Çok eski yıllardan bu yana günümüze gelmiş olan sarı kantaron otunun çayı, yağı ve kurusu özellikle yaygın kullanılmaktadır. Farklı özellikleri ve kullanım yöntemleri ile beraber bu sağlıklı besin kaynağını değerlendirmek mümkün.
Sarı Kantaron Otunun Faydaları Nelerdir?
Kulağı mutlaka aşina olunan sarı kantaron otunun faydaları, özellikle Pek çok kişiyi şaşkına uğratıyor. Düzenli olarak sarı kantaron otunu sağlıklı bir biçimde değerlendirmek mümkündür.
- Antiseptik özellik gösterir ve vücudu birçok dış etkene karşı koruma altına alır.
- İltihapları önler ve ayrıca iyileşmesini sağlar.
- Hücrelerin daha hızlı şekilde yenilenmesini sağlar ve yaraları hızlıca iyileştirir.
- Egzama ya da valiz gibi cilt rahatsızlıkları için oldukça etkilidir.
- Çay şekilde tüketildiği zaman iştah açıcı özelliği gösterir.
- Sindirim sistemini destekler ve gastrit problemine karşı önlem alır.
- Kansere karşı mücadele gösterir ve kanser hücrelerinin büyüyüp çoğalmasını engeller.
- Adet sancılarını dindirmede oldukça etkilidir.
- Hormonların düzenli bir şekilde salgılanmasına destek verir.
- Doğal bir antidepresan etkisi gösterir ve sinirleri yatıştırır.
- Mutluluk hormonu salgılar ve depresyonu önler.
- Sivilce ve benzeri lekeler adına oldukça etkilidir.
Sarı Kantaronun Kullanımı Nasıldır?
Sarı kantaron otu 3 farklı şekilde ele alınmakta ve günümüzde kullanılmaktadır. Bunlardan biri çay tüketimidir. Aynı zamanda yağ olarak kullanılır ve kurusu da değerlendirilmektedir. Özel hazırlama yöntemi ile beraber bozulmadan 1 yıl boyunca sarı kantaron yağını kullanmak mümkün. Böylece birçok farklı yerde kullanılarak bu özel doğal bitkinin faydalarından yararlanılabilir. Kurusu da yine özel yöntemler kapsamında kurutularak farklı yerlerde değerlendirilebilir.
Sarı Kantaron Otu Çayı Nasıl Kullanılır?
Sarı kantaron otu genel olarak şeker üzerinden ele alınır ve kullanılır. Kaynamış olan bir su bardağı içerisine 2 veya 3 çay kaşığı sarı kantaron otu ekleyin. Daha sonra 10 dakika boyunca demlemeye bırakın. Çay demlendikten sonra afiyetle ve lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Aktarlardan ya da birçok farklı yerden elde edilebilecek olan sarı kantaron otu üzerinden, ne zaman istenirse rahatlıkla çay demlemek ve hazırlamak mümkün.