Dış MekanSaksıda nane nasıl yetiştirilir?

Saksıda nane nasıl yetiştirilir?

18.04.2018 - 16:29 | Son Güncellenme:

Saksıda nane nasıl yetiştirilir, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte çok daha merak edilir bir soru haline geldi. Ferah kokusu ile hem sizi rahatlatacak hem de lezzetli tadıyla yemeklerinize tat katacak saksıda nane nasıl yetiştirilir merak ediyorsanız yazımıza göz atmadan geçmeyin. İşte saksıda nane yetiştirmek ile ilgili bilinmesi gereken yöntemler…

Saksıda nane nasıl yetiştirilir

Saksıda nane nasıl yetiştirilir merak ediyorsanız, işiniz artık çok daha kolay. Lezzetli tadı ve ferah kokusu ile sofraların vazgeçilmezi olan naneyi hazır almak yerine evde kendiniz yetiştirebilirsiz. Bunun için orta boyutlarda bir saksı, birkaç tane nane tohumu ve doğru adımları içeren bir yöntem yeterli. Nanenin diğer bitkilere göre çok daha çabuk yetişen ve her ortama uyum sağlayabilen bir bitki olması da işinizi çok daha kolay bir hale getirecek. Yazımızın devamında saksıda nane nasıl yetiştirilir, saksıda nane yetiştirme yöntemleri nelerdir sizler için hazırladık. İşte o yöntemler…

Saksıda nane yetiştirme yöntemleri

Saksıda nane yetiştirebilmek sandığınızdan çok daha kolay. Birkaç malzeme ve biraz sabırlı olarak ile kısa sürede kendi yetiştirdiğiniz nanelerin sahibi olabilirsiniz.

Saksıda nane nasıl yetiştirilir için gerekli malzemeler arasında şunlar yer alıyor:
-Verimli bahçe toprağı
-Saksı ve birkaç tane taş
-Nane fideleri
-Mala
-Bahçe eldiveni
-Püskürtme pompası

Saksıda nane yetiştirme aşamaları:

Saksıda nane nasıl yetiştirilir

Adım 1: Altında delik olan bir bahçe saksısı seçin, delikleri taşlarla hizalayın ve alt kısmını verimli bahçe toprağı ile doldurup üst kısımda 1 ya da 2 inç kadar boşluk bırakın.
Adım 2: Mala ile toprağın merkezinde boşluk açın, nane fidelerini saksının içine yerleştirin ve köklerinin tamamını toprak ile kaplayın. Sonrasında torağı eşit bir biçimde sulayın.
Adım 3: Nane fidelerinin kuruması için 1 ya da 2 hafta bekleyin. Toprağın tamamını kurutmadan sürekli olarak toprağı nemlendirin ve toprak hastalıkları oluşmaması için düzenli olarak kontrol edin. Nane fideleri genellikle 3 ay içinde tamamen olgunlaşır,1 ya da 2 metreye ulaşan bir nane hasat etmek için uygun zamandadır.
Adım 4: Haziran ile Eylül ayları içinde nanenin hasat verme zamanı olarak belirlenebilir. En verimli zaman dilimi olması açısından sabahın erken saatlerinde nanenizi hasat edebilirsiniz. Hasat etme sırasında bitkiyi tamamen kaybetmemek adına bitkinin üçte birini hasat etmeniz tavsiye edilmektedir.

Nanenin faydaları nelerdir?

Nane insan sağlığı için çok faydalı bitkiler arasında yer alıyor. Saksıda nane nasıl yetiştirilir, öğrendikten sonra kendi ürettiğiniz naneleri düzenli olarak tüketebilir ve faydalarından yararlanabilirsiniz. Nanenin faydaları nelerdir, sizler için hazırladık, işte o maddeler…

Hazımsızlık için doğal çözüm

Mideyi yatıştırma etkisi ve güçlü bir antioksidan olması nedeniyle nane hazımsızlığa en iyi gelen bitkiler arasında yer alıyor. Sindirim sisteminizde sorunlar varsa her akşam yemekten sonra bir bardak nane çayı tüketmeniz tavsiye edilir.

Baş ağrısı ve mide bulantısına iyi gelir

Ferah kokusu ile baş ağrısı ve mide bulantısı sorunlarına iyi gelen naneyi bu tarz sağlık sorunları ile karşılaştığınız anda kullanabilirsiniz. Migren hastalarının kullanması önerilen nane ile başınızı ovarak da etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar