GüzellikSağlıklı dişler için 10 temel adım

Sağlıklı dişler için 10 temel adım

19.01.2018 - 15:04 | Son Güncellenme:

Diş çürükleri hem görüntü açısından hem de sağlık açısından olumsuz büyük bir problemdir. Fakat yine de diş sağlığı birçok insan tarafından pek önemsenmez. Bu durum daha sonra daha ciddi sıkıntılar yaşanmasına yol açar ve diş kayıpları da kaçınılmaz olur.

Sağlıklı dişler için 10 temel adım

Vücudunuzdaki her organı önemseyin. Gereken özeni gösterdiğiniz takdirde vücudunuz da size bunun karşılığını en iyi şekilde verecektir. Ömür boyu kendi dişlerinizi kullanmak varken neden onları gözden çıkarıyorsunuz? Halbuki dişler de en az diğer organlar kadar önemli ve olmazsa olmazdır. Alacağınız bir takım önlemler ve uygulayacağınız birkaç şeyle dişlerinizi sağlıklı halde tutabilir, çürüklere engel olabilir ve onları ömür boyu kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

1.Dişlerinizi düzenli fırçalayın. Günde en az iki kez fırçalamanın yanında diş ipi ve ağız bakım suyu da kullanmaya özen gösterin.

2.Orta sertlikte diş fırçası kullanmanız diş minesini ve diş etlerini zedelememeniz açısından önemlidir.

3.Diş fırçanızı üç aydan daha fazla kullanmayın. Uzun süre aynı fırçayı kullanmanız fırçada bakteri üremesine neden olmaktadır.

4.Kendinize ait olmayan bir diş fırçasını kesinlikle kullanmayın. Diş fırçası kişisel bakım ürünlerindendir. Kişisel bakım ürünleri ortak kullanıldığında çeşitli enfeksiyonlara neden olabilmektedir.

5.Diş çürüklerini önleyici diş macunlarını kullanabilir, bu konuda diş hekiminizden tavsiye alabilirsiniz.

6.Dişleri zorlayan işlemler yapmamalısınız. Dişlerinizi kullanarak sert kabuklu yiyecekleri parçalamamalısınız. Bant, ambalaj gibi ürünleri kesmek için dişlerinizden yardım almamalısınız.

Haberin Devamı

7.Tırnak yeme alışkanlığınız varsa derhal ondan vazgeçin. Çünkü hem tırnaklarınıza zarar veriyor hem de tırnağınızda bakteri varsa ağzınıza yayılmasına neden oluyorsunuz. Ayrıca dişlerinizin aşınmasına da yol açıyorsunuz.

8.Çok şekerli gıdalardan uzak durmalı, lokum, yumuşak şekerleme gibi dişlere yapışmaya meyilli yiyeceklerden tüketmemeye özen göstermelisiniz.

9.Asitli içeceklerden mümkün mertebede kaçınmalısınız. Bu tarz içecekler diş çürüklerinin hızla ilerlemesine ve diş kayıplarının ortaya çıkmasına yol açan etkenlerdendir. Asit, diş yüzeyini ve diş kökünü aşındırarak zarar görmesine yol açar.

10.Diş hekiminize yalnızca diş çürükleri için değil tedbir amaçlı gitmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. 6 ayda bir mutlaka kontrole gitmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar