SağlıkSacrum Kemiği Nedir, Neresidir? Sakrum Kemiği Ağrısı, Kırığı Ne Kadar Sürede Geçer?

Sacrum Kemiği Nedir, Neresidir? Sakrum Kemiği Ağrısı, Kırığı Ne Kadar Sürede Geçer?

18.07.2022 - 14:24 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunu oluşturan kemiklerin bazı isimleri bulunuyor. Sacrum kemiği insan vücudunda yer alan kemikler arasındadır. Bireyler sacrum kemiğini araştırarak, sacrum kemiğinin nerede yer aldığını öğrenmek istiyor. Sakrum kemiğinin ağrısı ve kırığı hakkında bireyler detaylı araştırmalar yaparak bilgi sahibi olmak istiyor. Sacrum kemiği nedir, neresidir? Sakrum kemiği ağrısı, kırığı ne kadar sürede geçer? Sakrum kemiği hakkında sizler için detayları derledik.

Sacrum Kemiği Nedir, Neresidir Sakrum Kemiği Ağrısı, Kırığı Ne Kadar Sürede Geçer

Sacrum Kemiği Nedir, Neresidir?

Haberin Devamı

İnsanların vücut anatomisinde yer alan kemik türleri bulunuyor. Kemikler insan vücudunun yapısını oluşturmakta görevli bölümlerdir. Kemikler vücudun farklı bölgesinde ve farklı şekillerde bulunurlar. Sacrum kemiği de önemli kemik türleri arasında bulunan farklı bir kemik türüdür.

Sacrum kemiği, omurganın alt bölümünde yer alan önemli kemikler arasındadır. 12 yaşından itibaren vücutta oluşmaya başlayan bir kemiktir. Üçgen şekline benzeyen ve omurga kısmında bulunan kemikler arasındadır.

Sakrum Kemiği Ağrısı, Kırığı Ne Kadar Sürede Geçer?

Sakrum kemiği diğer kemikler gibi farklı nedenlerden dolayı hasar alabilir. Sakrum kemiğinde oluşan ağrılara neden olan farklı durumlar bulunuyor. Kemiğin hasar alması veya kırılması bireylerin ağrı yaşamasına neden oluyor. Yaşanan ağrıların kırıktan dolayı olup olmadığı tespit edilmelidir. Sakrum kemiğinin kırılması durumunda, iyileşme süresi 3 ay sürecektir.

Yazarlar