SözlükVazife Malüllüğü Ne Demek? Vazife Malülü Kimlere Denir?

Vazife Malüllüğü Ne Demek? Vazife Malülü Kimlere Denir?

05.11.2021 - 16:54 | Son Güncellenme:

Günlük konuşma dilinde çoğu zaman kavramlar yabancı gelmez ve anlamları da bilinir. Fakat bazen sıklıkla karşılaşılan kelime ve kavramların neyi ifade ettiği bilinmez. Bu sözcükler hakkında araştırmaya girişilir. Vazife mallüllüğü ya da vazife malülü kelimeleri de değişik mecralarda işitilen böylesi sözcüklerdendir. İşte ilgiyle okuyacağınız vazife malüllüğü, vazife malülü nedir, kimlere vazife malülü denir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Vazife Malüllüğü Ne Demek Vazife Malülü Kimlere Denir

Vazife malülü ya da vazife malüllüğü kanunlarda düzenlenmiş kavramlardır.

Haberin Devamı

 Vazife Malüllüğü Ne Demek?

 Vazife malüllüğü kanunlarda yer alan bir kavramdır. Devlet memurlarının, görevleri nedeniyle görevlerini yaptıkları sırada meydana gelmiş olan kazadan dolayı malul kalmış ve görevini yapamayacak derecede işgücünü kaybetmiş kimseler için kullanılan bir tabirdir.

 Vazife malüllüğünden bahsedebilmek için kişinin durumunun kanunun aradığı şartlara uyması gerekmektedir. Bu şartların neler olduğu ise ilgili mevzuatta ayrıntılı biçimde düzenlenmiştir.

 Vazife Malülü Kimlere Denir?

 Vazife malüliyeti, kanunlarda ve bu kanunların uygulamasını düzenleyen yönetmeliklerde yer almaktadır. Vazife malülü sayılabilmek için her şeyden önce devlet memuru olmak şartı aranır.