06.08.2021 - 15:21 | Son Güncellenme:
Rokfor peyniri, benzersiz lezzeti ve eşsiz aromasının yanı sıra içinde bulunan vitamin ve mineraller ile insan vücudu için pek çok fayda sağlar.
Rokfor Nedir?
Rokfor, Fransızlara özgü ve çok pahalı bir peynir türüdür. Aynı zamanda yumuşacık yapısı ve ağızda eriyen lezzeti ile tüm dünyada ünlenmiştir.
Rokfor Nasıl Yapılır?
Rokfor peyniri, üretimi içi çavdar unu, buğday unu, sirke ve maya karıştırılarak yoğrulan rokfor küfü, bir hamur haline getirilerek bir müddet pişirilir. Ardından hazırlanan ekmekler ise, yaklaşık bir buçuk ay kadar mağaralara bırakılarak küflendirilir. Küflenen ekmekler, kurutularak öğütülür ve toz haline getirilir. Rokfor küfü, bu şekilde elde edilir.
Peynir ise, koyun sütünün bir süre ısıtılarak içine peynir mayası eklendikten sonra da pıhtılaşmaya bırakılır. Pıhtılaşan peynir ise, kalıplara alınarak yoğrulur ve üzerine de daha önceden hazırlanmış olan rokfor küfü eklenir. Kalıplara dökülen ve üzerine rokfor küfü eklenen peynirler, belirli aralıklarla alt üst edilir ve 6 gün boyunca çevrilir. Peynirin suları çekilinceye kadar bekletilir.
Rokforun İçindekiler Nelerdir?
Rokforun içinde çavdar unu, sirke, buğday unu, maya ve rokfor küfü yer alır.