08.03.2021 - 12:08 | Son Güncellenme:
İnsan organlarının en önemlilerinden birisi de midedir. Bu organda meydana gelen pek çok rahatsızlık oluşmaktadır. Bunlardan birisi de reflüdür. Son yıllarda en sık araştırılan reflü öksürüğünün belirtilerine göre tedavisi de bulunmaktadır.
Reflü Öksürük Yapar mı?
Ağıza acı su gelmesi, göğüste yanmalar, kuru öksürük ve ses kısıklığı gibi belirtiler ile ortaya çıkan sindirim sistemi rahatsızlığına reflü denilmektedir. Her yaş grubunda görülen reflü nün en büyük nedeni sağlıksız beslenmedir.
Reflü tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. tedavi edilmediği zamanlarda kişilerin hayatını olumsuz yönde etkilemekte ve yaşam kalitesini düşürmektedir. Reflünün en büyük belirtilerinden biriside öksürüktür.
Reflü Öksürüğü Belirtileri Nelerdir?
Reflü hastalığının en belirgin özelliklerinden birisi de göğüs kısmından üst tarafa doğru yayılan yanma hissidir. Bunun yanında öksürük de reflü belirtileri arasında yer almaktadır. Boğazda, mide ve boyunda yanma hissi olan pek çok kişi sağlık kuruluşlarına müracaat etmekte ve genellikle reflü teşhisi konulmaktadır.
Reflünün belli başlı semptomları bulunmaktadır. Bu belirtiler şunlardır:
- Mide yanması
- Göğüs bölümünden üst tarafa doğru yanma hissi
- Rahatsız edici geğirmeler
- İyileşmeyen faranjit
- Ses kısıklığı
Bu belirtiler dışında reflünün belli başlı belirtilerinden birisi de öksürüktür. Reflü öksürüğünün en belirgin belirtisi uzun süren ve geçmeyen öksürüklerdir.
Reflü Öksürüğü Nasıl Geçer?
Reflü öksürüğü tedavisinde ilaç ve cerrahi tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu hastalığın tedavisinde rahatsızlığın altında organik bir sebep bulunmuyor ise mevcutta bulunan asit oranını nötr edecek ilaç tedavileri uygulanmaktadır.
Cerrahi tedavi yönteminde ise ameliyat ile yemek borusu ile mide arasındaki büzgeç kas güçlendirilmektedir. Mide fıtığı rahatsızlığı bulunan veya ilaç tedavisi sonucunda iyileşmeyen hastalarda cerrahi yöntem uygulanmaktadır.
Ayrıca günümüzde çok sık görülen reflü hastalığı kronik bir hastalık çeşididir. Bu nedenle reflü belirtileri zaman zaman artış veya azalış göstermesi muhtemeldir.