YaşamPu Deri Nedir, Gerçek Deri Midir? Pu Deri Zararlı Mıdır?

Pu Deri Nedir, Gerçek Deri Midir? Pu Deri Zararlı Mıdır?

19.12.2021 - 03:01 | Son Güncellenme:

Giyim, mobilya, aksesuar ve ayakkabı gibi alanlarda birçok farklı kumaş türü kullanılır. Bunlar hem ürünün tipine göre hem de kullanım amacına göre de değişir. Kullanılan kumaş türlerinden biri deridir. Derinin ise içinde türleri bulunur. Bu türlerden olan pu deri nedir? Gerçek deri midir? Pu deri zararlı mıdır? Pu deri hakkında bilgileri detayları ile derledik.

Pu Deri Nedir, Gerçek Deri Midir Pu Deri Zararlı Mıdır


Pu deri farklı alanlarda yaygın olarak kullanılan bir deri kumaş türüdür. Dayanıklı yapısı ile bilinen pu deri özellikle ayakkabı üretiminde ve mobilya döşemelerinde sıklıkla tercih edilir. Herkes tarafından sentetik ya da esnek deri adı ile bilinse de esas adı pu deridir.

Pu Deri Nedir? Gerçek Deri midir?

Pu deri aslında bir suni deridir. Yani gerçek olmayan deridir. Pu deri, gerçek deri değildir. Sentetik bir malzeme ile farklı yöntemler ile üretilir. Poliüretan kimyasal maddesinden üretilir. Gerçek deri ile oldukça benzerdir. Bu yüzden pek çok alanda kullanıma tercih edilir. Gerçek deri ile pek çok benzer yönü bulunur. Pu deri de tıpkı gerçek deri gibi nemi geçirir ve hava alır. Yine aynı gerçek deri gibi su geçirmez ve dayanıklı bir üründür. Ayrıca yumuşak bir ürün olduğu için konforludur.

Pu Deri Zararlı mıdır?

Pu deri, suni olduğu için ve bazı kimyasal maddeler ile üretildiği için insan sağlığına zararlıdır. Ayakkabı ve giyecek üretiminde terleme ve kokma gibi sorunlara neden olabilir.

Yazarlar