EstetikPorselen diş mi, zirkonyum diş mi tercih etmelisiniz?

Porselen diş mi, zirkonyum diş mi tercih etmelisiniz?

29.11.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:

Gelişen teknolojiler ile birlikte diş tedavilerinde tercih edilen malzemelerde de önemli değişimler meydana geliyor. Diş tedavileri artık estetik gülüş estetiği gereksinimlerinin de karşılanmasını sağlayacak şekilde planlanıyor. Diş Hekimi Dr. Deniz İnce, diş tedavisi yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardan birisi olan “Porselen diş mi, zirkonyum diş mi tercih edilmeli?” sorusunu sizler için yanıtladı.

Porselen diş mi, zirkonyum diş mi tercih etmelisiniz

Zirkonyum Estetik Diş Hekimliğinde Önemli Bir Yere Sahip

Haberin Devamı

Zirkonyum dişler hem dayanıklı hem de diş renginde olması ile dikkat çekiyor. Alışılmış klasik metal köprüler ve metal destekli porselen dişlere kıyasla çok daha estetik bir görünümü mümkün kılan zirkonyum dişler 2002 yılından beri klinik uygulamalarda başarılı bir şekilde tercih ediliyor. Metal destekli porselen kaplamalarda yaşanan en temel sorun, metal rengin doğal diş rengine uyum sağlayamaması ve dişlerin istenmeyen bir tonda gözükmesine neden olmasıydı. Zirkonyum dişlerde estetik kaygılar tamamen ortadan kalkıyor. Doğal dişlerden ayırt edilmesi güç olan zirkonyum dişler aynı zamanda ışık geçirgenlikleri sebebiyle metal destekli dişlerin neden olduğu opak görünüme neden olmuyorlar. Metal destekli porselen dişlere kıyasla daha hafif olan zirkonyum dişlerin ısı yalıtım özelliği de oldukça iyidir. Bu sayede sıcak ve soğuk hassasiyetinin önlenmesi de mümkün olur.

Haberin Devamı

Porselen Dişleri Detaylı Değerlendirmek Gerekir

Metal destekli porselen dişlerde estetik kaygıların gündeme gelmesine kesin gözüyle bakılabilir. Ayrıca metal destekli porselenlerde diş eti zamanla metal rengini alarak porselenin başlangıç noktası ile diş eti arasında kalan bölgede gri renkli bir hat oluşmasına neden olabiliyor. Bizim tercih ettiğimiz full porselen kronlar dişlerde ise bu tür estetik sorunlar kesinlikle yaşanmıyor. Doğal diş görünümü etkileyici bir şekilde sağlayan full porselenler de yoğun ışık altında opaklaşma yapmama ve ısı hassasiyeti oluşturmama özellikleriyle diş tedavilerinde güvenle tercih ettiğimiz dişler arasında yer alıyorlar.

Yazarlar