Stil Pijama Pantolonlar

Pijama Pantolonlar

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pijama Pantolonlar!.. Moda dünyası son zamanlarda oldukça rahat bir tavır içinde. Artık herşeyi sokaklarda giyebileceğimizi çağrıştıran moda akımlarına "pijama pantolonlar" da katılıyor. Desenli ya da düz renkleri ile genelde saten, ipek kumaşlar kullanılarak tasarlanan pantolonlar oldukça rahat olduklarını uçuş uçuş tarzları ile kanıtlar nitelikteler.

Pijama Pantolonlar

Nasıl olacak? Nelerle kombin yapmalıyız? sorularını kendimizi sorarken, geçtiğimiz yaz derinden başlayan trend 2012 İlkbahar-Yaz sezonunda ısrarla kapımıza dayanacak gibi gözüküyor. Kendimize hakim olmaya çalışacağımız ancak, belki de sadece evde giyebilirim diyerek kendimizi bir anda mağazalarda bulabileceğimiz kadar aklımızda yatabilir "pijama pantolonlara" kimbilir? Asklılara çıktığı zaman hep birlikte deneyimleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

Pijama Pantolonlar

İlkbahar-Yaz 2012 koleksiyonları sunulurken, her renginden, her çeşitinden en az üç tasarımcıdan birinin koleksiyonunda gördüğümüz yeni stil parçamız "pijamalar", bakalım podyumda gördüğümüz herşeyi giymemeliyiz ya da beğenmemeliyiz kavramına uyum sağlayacak mı? Yoksa sokak modasına dair çok az örneklere rastladığımız İstanbul sokaklarında yazın gelmesi ile birlikte ayağında parmak arası terlikleri, üzerlerinde en incesinden body ya da tişörtleri, başlarında şapkaları, ellerinde, omuzlarında çantaları ile bir yerden diğerine koşturan "kadınlara" rastlayacak mıyız?..

Pijama Pantolonlar

Sorular birbiri ardını kovalarken, belki de az öncede bahsettiğimiz gibi; belli bir kesim sadece evde şıklığını düşünüp, aslında "dışarıda ne giyilir" olgusunu modacıların çılgın fikirlerine bırakmaksızın dengeleyebilenler, "pijama pantolonların" kuşanıp yazın keyfini çıkarabilirler. Elbette herkesin kendisini yadırgamayacağı ya da yorumlamayacağı, garip gözlerle bakmayacağı alanlarda.

Haberin Devamı

Pijama Pantolonlar

"Pijama pantolon" modasını pek benimsememiş olan bir topluluk içinde var olduğumuzu göstermiş olsakta "sokakta" giyilmemesine inandığımız kadar modacıları takdir etmesini de biliyoruz. İlkbahar-Yaz 2012 sezonu koleksiyonlarında podyuma çıkan mankenlerine pijama takımları andıran, rahatlıklarından yana hiçbir şüphemizin olmadığı tasarımları ile Yaz mevsimini karşılamaya hazır olan Stella McCartney, Paul Smith, Trussardi vb birçok tasarımcıyı saygı ile selamlıyoruz.

Pijama Pantolonlar

Stella McCartney, Paul Smith, Trussardi markalarının defile sunumlarından anlaşılacağı gibi görselliğini en çok beğendiğimiz tasarımlar oluyor. Aslında bu tercih en azından bir başka parça ile kombin edilebildiğinde, aslında amacına hizmet etmekten biraz dışarı çıkabileceği için olabilir. Şahsi kanaatimiz bu yönde. Moda dünyasının en uçsuz bucaksız diyarlarında sezonlar geçtikçe dolaşmaya devam edeceğiz ve elbette unutmayacağız ki; "her moda olanı giymek herkese göre değildir".

Yazı; İlknur Şener

Yazarlar