15.09.2021 - 16:11 | Son Güncellenme:
1960 yıllarından sonra içme sularında kimyasal maddeler sonucunda kirlenme artar ve bu da ciddi bir sorun haline gelmiştir. Ozonun dezenfekte edici ve temizleyici etkilerinin olduğu fark edildiği anlaşıldıktan sonra suların temizlenmesi için ozon kullanılmaya başlandı. Ama ozon sanayinin pek çok alanında da bu gaz kullanılıyor.
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisi, bir yarayı ya da rahatsızlığı tedavi etmek amacı ile vücudunuza ozon gazı uygulanmasını ifade eder. Ozon gazı, üç oksijen atomundan (O3) oluşur. Aynı zamanda ozon, renksiz bir gaz olarak da tanımlanır. Bağışıklık sistemini uyararak tıbbi hastalıklar ya da çeşitli rahatsızlıkları gidermek ve tedavi etmek için kullanılır. Bazı hastalıkları tedavi etme ve dezenfekte sürecinde de sıkça bir asırdan beri kullanılan bir gaz türüdür.
Hastanede, ozon tedavisi, gazı tıbbi sınıf oksijen kaynakları ile yapılır. Etkileri kanıtlanmış olan, güvenli, tutarlı, minimal ve önlenebilir küçük yan etkileri vardır. Ozon güçlü bir oksitleyici maddedir. Paslı metal oksitlenmemiş metalden çok daha kırılgan bir yapıya sahiptir. Ama oksidasyon mikrobiyal ya da hücresel aktivite söz konusu olduğu zaman da çok önemli bir işlemdir. Ozonun bakteri, mantar, virüs ve maya gibi çeşitli mikroorganizmaların hücresel bütünlüğünü zayıflattığı ya da zarar verdiği tespit edilmiştir.
Ozon Tedavisi Uygulama Metotları Nelerdir?
Ozonun terapötik özellikleri genellikle çok olumlu etkiler gösterir. Çeşitli rahatsızlıkların, hastalıkların ve yaralanmaların iyileşme sürecinde oldukça önemlidir. Tıp camiasında ozon tedavisi ise, alternatif tıp olarak kabul edilir.
Ozon tedavisi, daha çok konvansiyonel tıp içinde diğer tedavilere ek olarak kullanılır. Yıllardan beri, yüzlerce önemli hastalık ya da rahatsızlık ozonla tedavi edilmiştir. Gelişen teknoloji sonucunda ozon tedavisi giderek yaygınlaştı. Ozon yaraların üzerine sıkılarak yara tedavisinde de sıkça kullanılıyor.