Yaz mevsiminin ikinci ayı olan temmuz ayında bahçede neler yapılması gerektiğini biliyor musun? Cevabınız ‘’Hayır’’ ise aşağıdaki yazı tam size göre! Haydi başlıyoruz.
Hava sıcaklığının yükselmesi ile birlikte bitkilerin nem ve su ihtiyacı artmaktadır. Bu nedenle bahçenizde bulunan tüm bitkilerin sulamasını bu ayda ihmal etmeyin. Düzenli ve yeterli su alan bitkilerin gelişimi daha sağlıklı olur.
Bitkilerinizi kontrol edin. Dış etkilerden kaynaklanan deformeleri bitkiden uzaklaştırın. Kırık dalları kesin, kuru yaprakları temizleyin.
Yaz yağmurlarını iyi değerlendirin. Özellikle bu ayda bazı kesimlerde sık sık yağmur yağar. Yağan yağmur bitkiler için çok önemlidir. Bahçenize açık su depoları yerleştirin. Yağmur yağdığında bu deponun içine su dolmasını sağlayın. Bu geri dönüşüm hareketiyle su tasarrufu sağlayarak bitkilerinizin yeterli oranda su ihtiyacını karşılamış olursunuz.
Çim aralarında çıkan yabani otları manuel veya kimyasal yollarla temizleyin. Yabani otlar çim yüzeyleri zayıflatır ve seyrek görünüme neden olur.
Sebze bahçelerinizi bu ay içerisinde haftada bir kez toprağını havalandırın. Havalandırılması yapılmış toprakta sebze daha çok gelişim gösterir. Sebze bahçelerinde yabani otları temizlemeyi ihmal etmeyin.
Meyve ağaçlarınızda ve sebze bahçeleriniz bu ayda böcek ve mantar zararlılar çok görülmeye başlanır. Bu zararlılar görülür görülmez uygun ilaçlarla düzenli aralıklarla ve rüzgarsız-yağmursuz havalarda ilaçlayın.
Sebze ve meyve ağaçlarının ürünlerini düzenli bir şekilde toplayın. Toplanılmamış ürünler çürür ve zamanla sineklerin oluşmasına neden olur.
Gül bitkilerinizin geçmiş çiçeklerini temizleyin. Gül gençleştirme budamasını bu ayda yapmayı ihmal etmeyin.
Güllerde, meyve ağaçlarınızda ve süs bitkilerinizde yaprak aşısı, göz aşısı ve kalem aşılarını bu ayda yapabilirsiniz.
Çiçek tarhlarınızın solmuş, bozulmuş çiçeklerini temizleyin ve yerlerine yenilerini dikin.
SAĞLIK,MUTLULUK SİZLERLE OLMASI DİLEĞİMLE…..
YÜKSEK PEYZAJ MİMARI////ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ
https://www.instagram.com/tasozdemirozlem