Nisan ayında çim bakımı nasıl olmalı?

Bahar mevsiminin coşkusunu yemyeşil çimler üzerinde dinlenerek geçirmek istiyorsanız bu ayda çimlerine bakım yapmayı ihmal etmeyin. ‘Bakımlı çim sağlıklı çimdir’. Görüşünü ele alarak çimlere bakım yapmaya başlayalım. Nasıl mı? Aşağıda cevabı hazır!.

Mevcut çim alanınızı gözlemleyin. Herkesin bulunduğu yere ve iklime göre çim alanının büyüklüğü, cinsi ve yapısı değişmektedir.

Gözlemlediğiniz çimde gördüğünüz eksikleri not alın. Kelleşmeler var mı, hastalık var mı, zararlı var mı, toprak nemi yeterli mi, çim renginde bozulmalar var mı gibi ufak ufak notlar yazın.

Haberin Devamı

Çimlerinizin üzerinde genel temizliğinizi yapın. Kaba atıkları, yaprak dal çürüntülerini alın.

Kelleşmiş çim kısımlarınıza yama çimi ekin. Yama çimin mevcut çiminiz ile aynı olmasına dikkat edin. Yapma çimi yapmadan önce alt toprağını karıştırın.

Bu ayda toprak sıcaklığı arttığı için çim aralarında çıkan yabani otları yabani ot sökücü aletlerle veya kimyasal ilaçlarla ayıklayın, temizleyin.

Çimlerinizi düzenli çim biçme makinaları ile budayın. Çim boyu 2,5 cm olmasına dikkat edin.

Mevcut çiminizin ihtiyacına göre inorganik gübrelerle çimi gübreleyin. Özellikle amonyum nitratlı gübreleri tercih edin.

Çiminizi havalandırma aletleri ile havalandırın.

Çiminizde yosunlaşma var ise ilk önce o bölgeyi manuel olarak temizleyin. Ardından demir sülfatlı ilaçlarla o bölgeyi ilaçlayın.

Çiminizde renk farklılaşması, kararma veya kahverengileşme var ise düzenli mantar ilaçları ile ilaçlayın.

Bulunduğunuz yerin iklim özelliğine göre çiminizi düzenli olarak sabah saatlerinde sulayın.

Bahçenizde otomatik sulama sistemi var ise dikkatli bir şekilde çalışma sistemini kontrol edin. Tımer ve su borularının çalışıp çalışmadığına bakın.

KOLAY GELSİN…

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ///YÜKSEK PEYZAJ MİMARI(Tarım Teknolojisi Öğrencisi)

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem/