Ev içinde yetişebilen çiçekler

Sağlığımız için evde olduğumuz şu günleri; pozitif enerjilerle geçirmeye ne dersiniz?, Cevabınız ‘evet’ ise….Bu konuda size rengarenk çiçekler yardımcı olacaktır. Nasıl mı?. İşte size bakımı kolay ev içerisinde yetişebilen birbirinden renkli on farklı çiçekli bitkiler…..Haydi başlayalım…

· SAİNTPAULA; Ev menekşesi denilen bu küçük bitkiler özellikle cam kenarını çok severler. Çiçek renkleri pembe, mor, lila, beyaz olup yıl içerisinde çiçekleri uzun süre bitki üzerinde kalır. Bakımı ve üretimi kolaydır.

Haberin Devamı

· ECHEVERİA; Sukulent ailesinden olan bu bitkilerin genel görünümü çiçeğe benzer. Bu nedenle yıl içerisinde çiçekli görüntü verir. Üstelik yapraklarının renkli olması ile dikkat çekicidir. Fazla su istemez. Direk güneş ışığı istemez. Bakımı kolaydır.

· SPATHİPHYLLUM; Yelken çiçeği olarak da bilinen bu bitki yıl içerisinde çiçekleri uzun süre kalır. Beyaz çiçekleri ile zarifliği simgeler. Özellikle nemli ve aydınlık mekanları seven bu bitkilerin ortamın havasını da temizleme özelliği vardır.

· ANTHORIUM; Türkçe ismi Flamingo çiçeğidir. Oldukça dekoratif olan bu bitkinin en dikkat çekici özelliği çiçekleridir. Çiçeklerinin rengi pembe, kırmızı, beyazdır. Ama kırmızı rengi daha çok tercih edilmektedir. Yıl içerisinde çiçekleri uzun süre bitki üzerinde kalır. Bakımı kolay olan bu bitki ortamdaki zehirli gazları temizleme özelliği ile de tercih edilmektedir.

· KALANCHOE; Kalanşo olarak da bilinen bu bitkiler sukulent ailesindendir. Etli yaprakları ile dikkat çekicidir. Her dalından minik çiçekler açar. Bakımı doğru yapıldığı sürece yıl içerisinde uzun süreli çiçekli kalır. Çiçek renkleri kırmızı, sarı, pembe, lila, turuncu, beyazdır. Bol ışık seven kalanşo bitkisi fazla sulanma sevmez.

· GARDENİA; Gardenya bitkileri her daim yeşil olup yaprakları dökülmez. Parlak yaprakları ve bembeyaz çiçekleri oldukça dikkat çekicidir. Yarı gölge yarı güneş ortamları sever. Bembeyaz çicekleri açtığında ortama mis bir koku salar.

· ROSA MİN.; Güller yetiştirilmesi ve üretimi açısından çok çeşitlidir. Bu çeşitliliği sayesinde evlerimizde de gül yetiştirebiliriz. Bodur minyatür gülleri cam önünde ve bol ışık alan ortamda rahatlıkla gelişim göstermektedir. Ortam sıcaklığı 15-25 derece arasındaki yerlerde çiçekleri uzun süre açık olur. Bu minyatür güllerin boyu 20-30cm arasındadır. Çiçek renkleri beyaz, kırmızı, sarı turuncu, pembe olur.

Haberin Devamı

· BEGONİA; Begonya bitkileri çok çeşitli olup evde yetişen türleri de mevcuttur. Bu türlerin boyu 20-30 cm arasında olup iri gül formunda çiçekler açar. Direk güneş sevmezler. Bol ışık seven bu begonyaları iyi bakıldığında bol çiçek verir. Çiçek renkleri beyaz, kırmızı, turuncu sarı olur.

· İMPATİENS; Cam güzeli olarak da bilinen bu bitkilerin bahçede yetişen cam güzellerinden farklı olmasının nedeni daha iri ve daha büyük çiçeklerinin olmasıdır. Yarı gölgeyi seven bu bitkiler fazla sulanmaktan hoşlanmazlar.

· AZELEA; Genelde bahçede gördüğümüz açelyaları ev içerisinde uygun ortam şartları sağlanırsa rahatlıkla yetiştirilebilir. Ama mutlaka bahar mevsiminden itibaren dış ortama alınmalıdır. Çok sıcak ortamda tutulmamalı, nemli bir ortam sağlanmalı, haftada bir kez yapraklarına duş aldırılmalı ve gübresi düzenli aralıklarla verilmelidir. Bu şartlar sonucunda açelyalar size muhteşem çiçeklerini uzun süre gösterecektir.

Haberin Devamı

· PRİMULA OBCONİCA; Halk arasında onbiray çiçeği olarak da bilinen bu bitki sıcak ortamları sevmez. Ev içerisinde serin esintili ve bol ışık alan yerlerden hoşlanır. Çiçekleri yaprak arasında ince dallar şeklinde çıkar. İyi bakıldığında yıl içerisinde sürekli çiçek açar. Kırmızı, beyaz, sarı mor, pembe, lila, turuncu gibi renkleri vardır.

YEPYENİ BİR YIL; SİZLERE SAĞLIK,HUZUR, MUTLULUK GETİRMESİ DİLEĞİMLE…….

Haydi yazın! Bir sonraki yazı ne olsun?

Yüksek Peyzaj Mimarı/////ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ