Bahçe İçin Gerekli Araç Gereç

Bahçe İçin Gerekli Araç Gereç

Bahçede size yardımcı olan aletleri yakından tanımak ister misiniz? Cevabınız evet ise aşağıdaki yazı tam size göre!, Buyrun.

  1. İlaçlama aletleri; Tüm bitkilerin hastalanma dönemleri vardır. Bu hastalığı önceden tespit edip önlem alarak ilaçlamak her zaman daha fayda sağlar. Bu nedenle her bahçede mutlaka ilaçlama aleti olmak zorundadır.
  2. Tırmık: Bitkileriniz rüzgar yönüne denk geldiyse, yabani otlar yoğun sık çıkıyorsa veya kaba atıklar çabuk birikiyorsa sizin tırmığa ihtiyacınız var demektir. Tırmık ölçüleri kullanım alanınızın ölçülerine ve kullanım amacına göre değişir. Plastik, metal ürünlerden olup tırmık ağızları kullanıma göre büyük veya küçüktür..
  3. Kazma ve Kürekler; Bu aletler piyasada çok çeşitli ebatlarda olup bahçe içerisinde bitki dikim ve sökümlerde toprak havalandırma da sıkça kullanılmaktadır.
  4. Yabani ot çıkarıcı; Her bahçede özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde, çim arasında mutlaka yabani ot çıkar. Yabani ot ile mücadelenin en basit yolu yabani ot çıkarıcı aletleri kullanarak yapılmaktadır.
  5. El arabası: Bahçenin vazgeçilmez ihtiyaçlarında el arabaları; tüm bahçe işleri için gereklidir. Bahçe atıklarını taşımada, bitkileri taşımada, gübreleri taşımada, bahçe diğer malzemelerini taşımada el arabası bahçenin olmazsa olmazıdır.
  6. Bahçe eldiveni: Bahçe eldivenleri kullanım amacına göre piyasada farklı ölçüde ve türde bulunmaktadır. Çim biçerken, bitki budarken, ilaçlama yaparken, yabani ot temizlerken, toprak dökerken….gibi birçok işlemde eldiven gereklidir.
  7. Çit budama makinası; Özellikle bahçe sınırlaması için kullanılan bitkilerin kontrollü büyümesi için, formlu bitkileri orantılı büyümesi için ve bitki gelişiminin sağlığı için gerekli aletlerdendir. Çitin büyüklüğüne ve kullanım amacına göre motorlu, motırsuz, elektrikli, elektriksiz olan çeşitleri mevcuttur.
  8. Bahçe merdivenleri; Katlanabilinir, a formlu ve düz olan merdivenler bahçede her alanda kullanım için gereklidir.
  9. Ağaç kesme makinası; Büyük ağaçlar için kullanılması tavsiye edilen makinalardır. Ağacın sağlığı için, dönem budamaları için veya hastalıklı kısımları bitkiden uzaklaştırmak için kullanılan alettir.
  10. Toprak parçalayıcı; Özellikle yoğun ve sert yapıdaki toprakları parçalayıp havalandırmak için kullanılan alettir.
  11. Zaman ayarlı su ünitesi; Sulama sistemi var olan bahçelerde kullanılabilinecek ve bahçede siz yokken bile sulamayı yönlendirebilecek bir alettir.
  12. Budama makası; Her türlü bitkilerinizin form ve sağlıklı gelişmesi için gerekli olan aletlerden birside budama makasıdır. Budama makaslarının ağız yapıları ve ebatları kullanım amacına göre piyasada farklı bulunmaktadır.
  13. Testere; İstenmeyen dallardan, çırpılardan kurtulmak için en kolay ve hızlı kullanım aletlerden birisi testeredir. Bunların hem elektrik ile hem manuel olarak çalışanları türleri vardır.
  14. Bahçe sulama aparatları; Özellikle bahçedeki bitkilerinizi ve çimlerinizi kontrollü bir şekilde sulanması için gerekli olan aletler bütününe denir.
  15. Çim biçme makinası; Çim alanlarınızın sağlıklı gelişimi için belli zaman aralıklarla biçilmesi gereklidir. Bu işi en iyi çim biçme makinası gerçekleştirir. Çim biçme makinası kullanım amacına göre motorlu motorsuz, elektrikli elektriksiz çalışanları mevcuttur. Ayrıca torbalı ve torbası olanları da bu seçenekte vardır.
  16. El aletleri; Küçük saksı bitkilendirilmesi veya bahçeye çiçek ekimi amacıyla kullanılan aletlerdir. Amatör bahçe severler için en büyük yardımcı aletlerdendir.
  17. Ölçülü kürek; Özellikle bahçe bitkilerinize gübre verirken işinizi kolaylaştıracak bir alettir. Ölçülü küreği toprak kullanımında da kullanabilirsiniz.
  18. Sulama aleti; Saplamalı fiskiye kolay taşınabilirliğinin yanında pratikliği de yanında bahçe için faydalıdır.
  19. Bahçe filesi; Büyük ağaçlarda meyve toplamada, kuşların sebze ve meyve bahçesine zararını en aza indirgemede yardımcı olacak bir malzemedir. Naylon, hasır karışımı fileler çeşitli ölçü ve kalınlıkta bulunur.
  20. Bitki sarma örtüsü; Kış mevsiminde bazı bitkileri kışın dondurucu etkisinden korumak için kullanılan malzemedir.
  21. Aşı macunu; Aşı işlemi ve bitki yaralamalarını iyileştirici olarak kullanılan malzemedir.
  22. Aşı sarma örtüsü; Özellikle meyve ağaçlarında aşı yapıldıktan sonra kullanılması gereken malzemelerden biridir.
  23. Sulama hortumu: Bitkileri sulama için en kolay ve en pratik aletlerden birisidir. Ayrıca hortum başlıkları kullanım amacına göre farklılık gösterir. Fıskıyeli, sabit, damlamalı…gibi ağız yapıları sayesinde bitkileri kontrollü sulama imkanı sunmaktadır.

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ/////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI-TARIM TEKNOLOJİSİÖĞRENCİSİ