AileOtizme çözüm var!

Otizme çözüm var!

27.09.2013 - 11:35 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en cesur hekimi Prof. Dr. Ahmet Aydın’dan yeni nesilleri kurtaracak kitap..

Otizme çözüm var

“Kız mı olsun, oğlan mı?” diye sorarlar hamilelere. Cevap bellidir: “Eli ayağı düzgün olsun da, ister kız, ister oğlan olsun…” Bebeğin sağlıklı olması bütün anne babaların ortak rüyasıdır.

Haberin Devamı

Günümüzde öyle aileler var ki, sağlıklı doğan, 1-2 yaşına kadar sağlıklı gelişen, onlara agucuk yapan, gülen bebekleri yüzlerine bakmaz, onlarla iletişim kurmaz oluyor. Diğer çocuklarla oynamıyor, diğer çocuklar gibi davranmıyor. Otizm teşhisi konuyor. Aile kahroluyor.

Çağımızın vebası diyorlar otizme. Salgın bir hastalık gibi yayılıyor. Suçlu hepimiziz... Dünyayı kirletenler…

Analarının korunaklı rahminde bile kendilerini bulan zehirlerden kurtulamıyor bazı bebekler. Hastalanmasınlar diye vuruldukları aşıdan, antibiyotikten, başlarına sürülen şampuandan zehirleniyorlar. Kimi zaman renkli gazozun boyası, kimi zaman da elma kurtlanmasın diye kullanılan tarım ilacı vuruyor yavruları. Hamile annenin saç boyası, ruju; uyudukları odanın PVC pencere çerçevesi, duvar boyası da masum değil. Zehir vücutlarında geziniyor, en çok da beyin ve sinir hücrelerinde… Zehir onu ne kadar erken yakalamışsa, hastalığın şiddeti de o kadar ağır oluyor. Anne karnında yakalamışsa çok daha ağır…

Haberin Devamı

Mide-bağırsak sorunları, bunlara bağlı olarak gelişen vitamin, mineral ve amino asit eksiklikleri, başta süt ve buğday olmak üzere çeşitli gıda proteinlerine karşı gelişen besin tahammülsüzlükleri, yeteri kadar güneşlenmeme ve maruz kalınan çeşitli toksinler bir araya geldiğinde otizm tablosu oluşuyor.

Herkesin gördüğü gibi göremiyor, işittiği gibi işitemiyor, kafalarının içinde bir ışık ve ses bombardımanıyla yaşıyor otizmli çocuklar… O küçücük vücutlarında binbir türlü sorunla uğraşıyor; beyin kan akımında azalma, sinir sistemi iltihabı (nöroenflamasyon), bağışıklık yetersizliği, oksidatif stres, mitokondri fonksiyon bozukluğu, sinir-ileticisi (nörotransmitter) bozukluğu, toksin temizleme sorunları ve bağırsak florası bozukluğu ile mücadele etmeye çalışıyorlar...

Eskiden, otizm kelimesi nadiren duyulurdu. Belki de, “Yağmur Adam” filminde Dustin Hoffman’ın canlandırdığı karakterin hastalığı olarak tanıdık sadece. Şu anda ABD’de her 150 çocuktan biri otizmli. Otizm sorunu, Türkiye’de de bir çığ gibi büyüyor.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ahmet Aydın ve Uz. Dr. Cem Kınacı’nın birlikte hazırladıkları kitap, “otizm tedavi edilebilir” diyerek, otizmi ailesinde yaşayanlara yardımcı olmayı hedefliyor. Otizmin biyomedikal tedavisini detaylarıyla anlatıyor. Konuyla ilgilenen hekimlere ışık tutuyor, dünya çapındaki literatürü gösteriyor. Asıl hedefiyse başka, henüz doğmamış çocukları kurtarmak… Alacağınız önlemlerle, yiyip içtiğinize, kullanacağınız kozmetiğe, duvar boyasına göstereceğiniz özenle bu salgının önüne geçmek mümkün. Bir anne, sadece yoğurt mayalamakla bile çocuklarının hayatını değiştirebilir…

Yuva kurmayı düşünenler, hamileler, emzikliler, küçük bebeği olanlar! Bu kitabı lütfen okuyun... Çocuklar bizden yardım bekliyor!

Kitabın Bölümleri

Otizmin tarihçesi

Otizmin tanı kriterleri ve sınıflaması

Otizmin özellikleri ve klinik belirtileri

Otizmin nedenleri ve oluşum mekanizması

Toksinler: Genel bilgiler

Otizm ve toksik maddeler

Probiyotikler: Genel bilgiler

Otistik çocuklarda mide-bağırsak sorunları

Haberin Devamı

Otizm ve alerjik hastalıklar

Otistik çocuklarda vitamin ve mineral dengesi

Otizmin ana nedeni D vitamini eksikliği mi?

Otizm, iltihap ve balıkyağı

Otizmde amino asit yetersizlikleri

Otizm ve oksidatif süreç

Otizm - immünoloji - enfeksiyonlar

Otizm tanısında kullanılan laboratuar araştırmaları

Otizmde tıbbi görüntüleme yöntemleri

Biyomedikal tedavinin temel ilkeleri

Kazeinsiz-glütensiz diyet

Bağırsak florasının normale döndürülmesi

Oksalat diyeti ve otizm

Ağır metallerin ve diğer toksinlerin temizlenmesi

Otizm ve ilaçlar

Hiperbarik oksijen tedavisi (HBOT)

Özel eğitim

Otizm ve aşılar

Otistikler için diyet listesi

Otizmde kullanılan vitaminler

Sindirim preparatları

Oksalatlı gıdalar

Ağır metal kaynakları

Uyku sorunları

Amino asit kaynakları

Amino asit tahlilinin yorumlanması

Organik asit tahlilinin yorumlanması

Otizmden korunmanın yolları

Türkiye'deki hiperbarik oksijen tedavi merkezleri

Önemli bilgiler

T.C. Sağlık Bakanlığı, birinci basamağa yönelik zehirlenmeler tanı ve tedavi rehberleri

Haberin Devamı

Yazarlar Hakkında

Prof. Dr. Ahmet Aydın

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nde Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı’dır. Özel ilgi alanı kronik hastalıklarla beslenme arasındaki ilişkidir. Bu konuda yazdığı Taş Devri Diyeti ve 7’den 70’e Taş Devri Diyeti kitapları onlarca baskı yapmıştır. Aydın son 10 yıldır yoğun bir şekilde otizmin biyomedikal tedavisi üzerine çalışmaktadır.

Uz. Dr. Cem Kınacı

Nükleer tıp uzmanıdır. Oğlunun hastalığı nedeni ile on yıldan fazladır otizmle ilgilenmektedir. Uluslararası DAN protokolünün (Defeat Autism Now! – Otizmi Şimdi Yen!) Türkiye’deki ilk hekimidir.

Ayrıca çevremizdeki birçok ülkede de hasta tedavi etmektedir. Universal Çamlık Hastanesi’nde çalışmaktadır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar