Estetik cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemler, hızla gelişen teknoloji ile birlikte biz plastik cerrahlara ve hastalarımıza düne kadar tahmin dahi edemeyeceğimiz olanaklar sunuyor. Bizlere düşen, tabii ki de hızla gelişen araçları ve yöntemleri takip etmek ve bunları doğru bir şekilde kullanmak.
Üç boyutlu hasta simülasyon cihazları son senelerde sektörümüze dahil olmakla beraber artık boyut atlamış durumda. Çok kolay bir uygulama ile (yüz ve meme için tablet ile hastanın 180 derecelik görüntüsünü tarayarak) birkaç dakika içerisinde hastamızın istediği vücut bölgesinin üç boyutlu resmini çıkartabiliyoruz. Yüz bölgesinde işlem düşünülüyor ise burun, dudak, göz, şakak, gıdı, kaş gibi yani yüzün tüm alanlarında ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemlerden sonraki haline hasta ile birlikte karar verebiliyoruz.
Meme büyütme ameliyatlarında kullacağımız protezleri, alternatifleri ile beraber inceleyip olabilecek sonuçları ameliyat öncesinde hastalarımıza gösterebiliyoruz. Sistem en uygun protezleri saptıyor ama tabii ki ameliyat sırasında cerrah nihai kararını veriyor. Vücudun herhangi bir bölgesinde operasyon düşünüyor isek; tablet ile taramayı bu kez 360 derece hasta etrafında dönerek yapıyor ve ilgili bölgede ameliyat sonrası görüntüye oldukça yakın bir sonucu hastamıza gösterebiliyoruz.
Daha önceki simülasyon aygıtlarına olan üstünlüğü, kullanımının son derece basit olması, sadece tabletiniz ile gerçekleştirebiliyor olmanız (yani ev gezmesinde dahi uygulayabilmeniz) ve hastanın takacağı özel bir gözlük sayesinde, o anda üç boyutlu olarak yüz için aynaya bakıyormuş gibi sonucu görebilmesi ya da aşağıya baktığında protez takılmış memelerinin görüntüsünü izleyebilmesi.
Yani aynı zamanda çok eğlenceli bir ortamda hasta muayenelerimiz gerçekleşmekte, hastanın o anki mutlu halini daha ameliyat öncesinde görebilmekteyiz.
Yapılan araştırmalar, bu ön simülasyon çalışmalarının ve sonrasındaki ameliyat sonuçlarının arasında %90 civarında benzer sonuç vermekte olduğunu ve aynı şekilde hasta memnuniyetinin de %90 seviyesine ulaştığını gösteriyor.
Tüm bunlara rağmen tabii ki hastalarımızı, kişilerin doku yapılarının ve fizyolojilerinin farklı olduğu ve ameliyat sonucunun yapılan simülasyon ile birebir olmayabileceği hakkında bilgilendiriyoruz.
Bu simülasyon sistemi hasta memnuniyetini arttırıp, hastanın kaygılarını azaltmakla beraber, bize gireceğimiz işlemler için bir kılavuz olması yönünden bir çok avantaj sağlıyor.