SağlıkOmuz Tutulması Nedir, Neden Olur? Omuz Tutulması Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Omuz Tutulması Nedir, Neden Olur? Omuz Tutulması Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

15.04.2021 - 12:31 | Son Güncellenme:

Omuz tutulması en sık karşılaşılan eklem rahatsızlıkları arasında yer almaktadır. Omuz tutulması belirli bir yaştan itibaren de ortaya çıkabilir. Omuz tutulmasının birçok sebebi olabilir. Bundan dolayı bu sebepleri tespit etmek son derecede önemlidir. Omuz tutulması ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Peki omuz tutulması nedir? Omuz tutulması neden olur? Omuz tutulması nasıl geçer? Omuz tutulması tedavisi nasıl olur? İşte omuz tutulması ile ilgili tüm bilgiler.

Omuz Tutulması Nedir, Neden Olur Omuz Tutulması Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır

 Omuz tutulması bir takım hastalıkların da sebebi olarak bilinmektedir. Bundan dolayı omuz ağrısı için en yakın zamanda bir ortopedi doktoruna görünmeniz doğru olacaktır.

Haberin Devamı

 Omuz Tutulması Nedir?

 Omuz tutulması omzu hareket ettirirken hissedilen ağrıya denilmektedir. Omuz tutulması en sık karşılaşılan ağrı çeşitleri arasında yer almaktadır. Omuz bölgesinde humerus kemiği yer almaktadır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak bu kemiği oynatamayacak hale gelebilirsiniz. Omuz tutulması omzu istenilen şekilde hareket ettirilememesi durumunda ortaya çıkan bir durumdur.

 Omuz Tutulması Neden Olur?

 1) Omuz Çıkması

 Omuz çıkması sonucunda omuz tutulması meydana gelebilir. Kişi çoğu zaman omzunun çıktığının farkında değildir. Omuzda yer alan eklemlerin ayrılması ile omuz çıkması yaşanır. Omuz çıkması sonucunda gün boyu süren bir omuz ağrısı söz konusudur.

 2) Donuk Omuz

 Omuzla ilgili ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Donuk omuz sonucunda omuz hareketleri önemli ölçüde kısıtlanır. Donuk omuz ile birlikte omuz tutulması da aynı şekilde ortaya çıkar. Donuk omuz ile birlikte omuz kapsüllerinde sertleşme meydana gelir.

Haberin Devamı

 3) Bursit

 Bursit omuz tutulmasına neden olan önemli bir rahatsızlıktır. Bursit kesecik iltihabı olarak bilinir. Omuz da meydana gelen ağrıların ve tutulmaların birincil olarak sebepleri arasında yer almaktadır.

 Omuz Tutulması Nasıl Geçer?

 1) Buz Tedavisi

 Buz tedavisi uygulayarak omuz tutulmasını önemli ölçüde geçirmek mümkündür. Buzu omzun üstünde günde 1 defa olmak üzere gezdirerek uygulayabilirsiniz.

 2) Masaj

 Omuz tutulması için omuzlara yapılan masajlar da yine omuz tutulmasını geçirecektir. Düzenli olarak masaj yapılması gerekir.

 Omuz Tutulması Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Fizik tedavi omuz tutulmasında kullanılan bir tedavi yöntemidir. Hastada belirli bir süre uygulana fizik tedavisi ile omuz tutulması tedavi edilir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar