Püf NoktasıMuzu karartmadan saklama yöntemi! Muz günlerce taze kalıyor, yumuşamıyor

Muzu karartmadan saklama yöntemi! Muz günlerce taze kalıyor, yumuşamıyor

06.06.2024 - 13:06 | Son Güncellenme:

Sağlığa yararlı besinlerin arasında yer alan muz kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi minerallerle zengindir. Muzun besin değerinden faydalanabilmek için onu iyi muhafaza etmek gerekir. Eğer muzunuz sizin de hemen kararıyorsa bu yöntemi deneyin. Kararmadan yumuşamadan günlerce taze kalıyor.

Muzu karartmadan saklama yöntemi Muz günlerce taze kalıyor, yumuşamıyor

Muz, tropikal bölgelerde yetişen besleyici ve lezzetli bir meyvedir. Potasyum, vitamin C, vitamin B6 ve lif açısından zengin olan muz enerji verici bir atıştırmalık olarak sıkça tercih edilir. Çeşitli tatlılar, smoothie'lerde de kullanılır. Ancak muz çok beklediği durumlarda kararabiliyor. Muzun kararmasını önlemek ve günlerce taze tutan bu yöntemi deneyin. İşte muz kararmadan nasıl saklanır?

Haberin Devamı

PLASTİK POŞETLERDEN ÇIKARIN

Muz, doğrudan güneş ışığından ve yüksek sıcaklıklardan korunması gereken hassas bir meyvedir. Oda sıcaklığında yaklaşık 3-4 gün boyunca tazeliğini muhafaza eder. Marketten veya pazardan aldığınız muzları eve getirdiğinizde plastik poşetlerinden çıkartmanız önemlidir, çünkü plastik poşetler nemi tutarak muzların daha hızlı çürümesine neden olur.

Muzu karartmadan saklama yöntemi Muz günlerce taze kalıyor, yumuşamıyor

Muzları hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, kağıt poşetlere yerleştirerek veya buzdolabının kapaklı bölmelerinde saklayarak ömrünü uzatabilirsiniz. Çürümeye başlayan muzları diğerlerinden ayırmak, kalan muzların tazeliğini korumak için gereklidir.

STREÇ FİLM İLE SARIN

Muzların saplarını streç film ile sıkıca sararak hava ile temasını kesmek, günlerce tazeliklerini korumalarına yardımcı olur. Bu yöntem, muzların etilen gazı salınımını yavaşlatarak olgunlaşma sürecini geciktirir. Etilen gazı, meyvelerin olgunlaşmasını hızlandıran doğal bir hormondur ve muzlar bu gazı yoğun şekilde üretir.

Haberin Devamı

Sap bölgesini streç filmle kapatmak, bu gazın yayılmasını sınırlar ve muzların daha uzun süre sarı ve taze kalmasını sağlar. Özellikle muzları toplu halde alıp birkaç gün içinde tüketmeyi planlamıyorsanız, bu basit yöntem sayesinde muzların bozulmasını önleyebilir ve israfı azaltabilirsiniz.

Yazarlar