06.08.2021 - 11:49 | Son Güncellenme:
Mozzerella peyniri tüm dünyada sevilen bir peynirdir. Bu peynir genellikle dilim bir şekilde servis edilmektedir. Zaten mozzare kelimesi İtalyanca kesmek anlamına gelen bir kelimedir. Bu peynir taze olduğu zaman rengi beyaz olmaktadır.
Mozzarella Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır?
Mozzarella peyniri, İtalya'nın geleneksel peynirlerinden bir tanesidir. Genellikle manda sütünden yapılmaktadır. Güney İtalya bölgesinde üretilmektedir. Bu peynirin tazesi beyaz renkte olur. Ancak hayvanların beslenmesine göre hafif sarımsı bir renkte de olabilmektedir.
Bu peynirin nem içeriği oldukça yüksektir. Bu nedenle yapıldıktan sonra ertesi gün hemen tüketilebilmektedir. Günümüzde vakumlu poşetlerde saklanabilmesinden dolayı ömrü daha uzun olabilmektedir. Mozzarella peyniri genellikle pizza ve makarnalarda tercih edilmektedir. Caprese salatasında ise taze fesleğen ve domates eşliğinde servis edilmektedir.
Mozzarella Peynirinin İçindekiler Nelerdir?
Bu peynir, İtalya'nın Battipaglia bölgesine ait bir peynirdir. Olgunlaşmamış ve yumuşak bir özelliği vardır. Geleneksel olarak manda sütünden yapılmaktadır. Avrupa ülkelerinde ise genellikle inek sütünden elde edilmektedir. Manda sütünden yapılan çeşidi çok daha lezzetli olmaktadır.
Süt öncelikle lor haline getirilmektedir. Sonrasında ısıtma ve gerdirme işlemleri ile peynire yumuşak bir kıvam verilmektedir. Tadı son derece hafiftir. Keskin bir tadı bulunmaz. Çeşitli yemeklerde kullanılabilmektedir.