YaşamMoa Kuşu Nedir? Ne Zaman Nesli Tükenmiştir?

Moa Kuşu Nedir? Ne Zaman Nesli Tükenmiştir?

27.10.2021 - 13:31 | Son Güncellenme:

Hayvanlar, uçabilen, yürüyebilen, sürünebilen, yüzebilen gibi farklı çeşitlerde hareket eden ve hayatını sürdüren varlıklardır. Uçabilen hayvanlar denince ise akla ilk gelen kuşlardır. Kanatları sayesinde uçabilen kuşlarda kendi içinde farklı türlere ayrılır. Moa da bir kuş adıdır. Nesli tükenmiş olan kuşlardan biri olan moa kuşu nedir? Nesli ne zaman tükenmiştir tüm detayları ile derledik.

Moa Kuşu Nedir Ne Zaman Nesli Tükenmiştir

Kuşlar denince akla ilk olarak uçabilme özellikleri gelmektedir. Ancak kuşlardan bazıları uçamazlar. Onların türleri diğerlerine göre daha farklıdır ve genellikle uçabilen kuş türüne nazara daha iri ve kiloludur. Moa da uçamayan kuş türlerinden yalnızca bir tanesidir.

Haberin Devamı

 Moa Kuşu Nedir?

 Moa, soyu tükenmiş olan 9 kuş türünden bir tanesidir. Kuş türü olmasına rağmen uçamayan moalar, aynı zamanda koşucu kuş takımında yer alırlar. Uzun boylu oluşları ile bilinen moalar, uzun bir boyuna ve güçlü bacaklara sahiptir. Aynı zamanda gagalı kuşlardandır. Dev moa kuşu adı ile de bilinir. Türlerine göre değişiklik gösteren moa kuşlarından bazıları, 240 kiloya ve 3.6 metre uzunluğuna erişebilmekteydi. Bazı türleri ise daha farklı olup sadece bir hindi kadar gelişim göstermekteydi. Nesli tükenen kuşlar arasında yer alan moa kuşları, bitkiler ile beslenen yani vejetaryen kuş türlerindendir.

 Moa Kuşu Ne Zaman Nesli Tükenmiştir?

 Moa kuşunun nesli, 17. yüzyıla kadar direnebilmiş ve daha sonra yok olmuştur. İnsanlar tarafından avlanmalar ve vahşi hayvanlar tarafından avlanmaları neslini tüketmiştir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar