Stil Milano Moda Haftası vol.1

Milano Moda Haftası vol.1

25.09.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

New York, ve Londra’dan sonra nihayet Milano da yazı getirmiş bulunuyor! Bizi 2013’ün sıcak yaz aylarında hangi desenlerin ve parçaların beklediğine bir de Milano’nun gözünden bakalım. Beyazın, pastellerin, çizgililerin ve geometriklerin ele geçirdiği bir yaza merhaba demeye hazırlanalım!

Milano Moda Haftası vol.1

Milano Moda Haftası vol.1

Haberin Devamı

Emilio Pucci

Gelecek sezonun en göze çarpan rengi ne diye bakacak olursak, rahatlıkla “beyaz” diyebiliriz. Transparan tüllerle beyazın saflığına saflık ve hafiflik katan parçalar yer alıyor. Etekleri uçuşan elbiselerde uzun boy tercih edilirken, geçen sezondan görmeye alıştığımız tüllü luyruklar 2013 yazında hem rahat hem de şık görünmek isteyenler için ideal gözüküyor. Kreasyonda yer alan bir diğer renk uyumu da yeşil, kahverengi ve siyah arasında gözüküyor. Desenlerde modernlikten biraz uzakta kalıyor fakat bunun yerine etnik esintiler tercih ediliyor. Yine daha önceden bildiğimiz ve giymeye alıştığımız bir renk olan “mint” beyaz ve kahverengiyle şık, sade ve fresh havayı yakalamak isteyenlerin favori renkleri olabilir!

Haberin Devamı

Milano Moda Haftası vol.1

Moschino

Hipnotize oluyoruz, olduruyoruz! Bu yazki Moschino gözlerimi kamaştırmaktan öteye giderek hipnotize edecek adeta. Temelini yatay, dikey çizgiler üzerine kurmuş Rossella Jardini, çizgi ve desende cesur davranmışa benziyor. Bu kadar yoğun desen ve çizgiyle aynı anda nasıl şık ve sade olunur?’ un cevabı bu kreasyonda gözüküyor. Hem renkten hem de muhteşem siyah – beyaz kontrastından vazgeçemeyenlerin gardırobunda mutlaka olmasaı gereken parçalar olduğunu düşünüyoruz. Renkli parçalardaki desenler 60’larn elbiselerinin havasıyla bir bütünlük kazanıyor. Kedi gözlükler ve ufak şapkalar da bunların tamamlayıcı parçalarından. Bu yaz etrafınızdakileri taşıdığınız çizgilerle büyülemeyli planlıyorsanız Moschino sizin için burada!

Milano Moda Haftası vol.1

Trussardi

2013’de renk paletinin ana renkleriyle, yani sarı, mavi ve kırmızı ile tamamlanmış bir koleksiyonla karşınızda Trussardi... Çok az feminen, daha çok maskülen bir tarzla bütünleşen bu renkler, erkeksi görünüm hastaları için harika gözüküyor. Bol kesim pantolonlar ve kollar, bir beden büyük ve uzun ceketlerle birleşen bu stil, 2013 yazında yine yeniden “oversize” geleneğiyle sizinle buluşuyor. Derinin bolca kullanıldığı koleksiyonda, kadınsı hatları belli etmek üzerek kullanılan ince kemerler de ön plana çıkıyor. Bir yandan kadınsı hatlarınızı belli ederken, üzerinize alacağınız uzun ve dar ceket ile asi ve erkeksi bir tavra bürünebilirsiniz.

Haberin Devamı

Milano Moda Haftası vol.1

Giorgio Armani

Metalik griden, açık yeşile, açık yeşilden koyu maviye, koyu maviden siyaha. ve son... Bu yaz için Giorgio Armani’nin çizgisi tamamiyle bu! Bu renkleri bir de parlak düşünün. Sedefli ve büyüleyici satenin cazibesinden yararlanan tasarımcı, renk geçişini çok başarılı bir şekilde tamamlamışa benziyor. Desenlerin gecenin sihirini anımsattığı parçalarda, koyu ve parlak lacivertle beraber sanki ay, yıldız, ve dolunay ile beraber gezegenler yolculuğuna çıkıyor gibiyiz. Alt ve üst kombinleri kadar tek parçaların da hakim olduğu kreasyon da hem gece hem de gündüz şıklığınız için ideal parçalar bulabilirsiniz. Siz de bu renkleri, diğer bir trend rengimiz olan beyaz ile tamamlayıp, farkınızı ortaya koyabilirsiniz!

Milano Moda Haftası vol.1

Marni

Marni kendini bu yaz küçük karelerle görücüye çıkarıyor. Üstünüze giydiğiniz kareli bluzu ya da kazağı artık düz bir pantolonla ya da etekle tamamlamak zorunda değilsiniz! Marni diyor ki; ikisini de aynı anda kullanmanız yanlış bir şey değil... İki parçanızı da kareli kullanabilirsiniz. Bunun tam zıttı olarak tamamiyle düz giysiler de mevcut kreasyonda. Hatta düz ve büyük beden kesim bu giysiler o kadar düz ki, üzerlerinde en ufak bir desen bile görmüyoruz. Desensizliğin yanı sıra, zıtlık yaratarak 1980’lerin büyük ve renkli çiçeklerine de yer veren Marni, bu çiçeklerle nostaljik havaya girmenizi kolaylaştırıyor.

Yazarlar