02.02.2021 - 15:16 | Son Güncellenme:
Mikrop, bakteri, virüs, parazit gibi alt isimlerin genel tanımıdır. Yararlı olan mikroplar olabileceği gibi insan sağlığını tehdit eden mikroplar da görülebilir. İnsanlara bulaşma süreçleri hayvanlardan olan mikroplar, bazı durumlarda hayati tehlikeler oluşabilir.
Mikrop Nedir?
Diğer ismi mikroorganizma olan mikrop, mikroskop ismi verilen cihazla görülebilen en küçük yapılardır. Mikroplar, insan sağlığı için iki ayrı farklı gurupta incelenebilir. Bunlar yararlı ve zararlı mikroorganizmalar olarak birbirlerinden ayrılırlar. Mikroplar, çok farklı şekilde varlıklarını sürdürürler ve genellikle uyum sağladıkları ortamlarda çoğalmaya başlarlar.
Mikrop Nasıl Bulaşır?
Mikroorganizmalar çoğu zaman insanlardan insanlara bulaşan yapılardır. Eller, burun, boğaz, kulaklar ile bulaşabildikleri gibi farklı şekillerde insan vücuduna giriş yapabilirler.
Mikroptan Korunmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?
Mikroplardan korunabilmek için bazı basit önlemlere riayet edilmesi gerekiyor. Bilim insanların tarafından belirlenen bu kurallar ile kişi kısa veya uzun süreli hastalıklardan korunmayı başarabilir.
Mikrobun Fazla Olduğu Yerler Nerelerdir?
Mikroplar temas yoluyla bulaşabilirler. Buna karşın hava yoluyla veya farklı şekillerde insan vücuduna irme ihtimalleri bulunur. Mikroorganizmalar bazı yerlerde özellikle çok fazla bulunduklarından bu yerlere temas etmekten kaçınılmalıdır.
Mikrop Bulaştığında Tedavi Nasıl Yapılır?
Mikrop bulaştığında kişi enfeksiyon sorunuyla karşılaşır. Bu durum farklı şekillerde gelişebildiğinden izlenecek tedavi yolu farklı olur. Mikroplar solunum yolu hastalıklarına yol açmışsa bunun için çeşitli ilaçlarla tedavi yapılması mümkün olabilir.