20.05.2022 - 15:06 | Son Güncellenme:
MFK yöntemi döllenme ve yumurtlama süreç testlerine gerek kalmadan uygulanan hamile kalma yöntemi olarak ortaya çıkmaktadır.
MFK Yöntemi Nedir?
Son dönemlerde kadınların hamile kalma yöntemleri tıp dünyasında yeni bir yöntemin ortaya çıkmasıyla çok konuşulmaya başlandı. Bu yöntem MFK yöntemi olarak bilinmektedir. MFK bu yöntemi tıp dünyasına kazandıran Mehmet Fatih Karslı isimli doktorun isimlerinin kısaltmasıdır. MFK yöntemi tanımlanacak olursa herhangi bir dış müdahaleye gerek kalmaksızın testler ve süreçler ile strese gerek kalmadan kadının yumurtalama günü en erken ortalama 8. gün olarak bilinmektedir. Bu gün itibariyle yüksek olasılıkla hamilelik gerçekleşmiş olacaktır.
MFK Yöntemi ile Nasıl Hamile Kalınır?
MFK yöntemi sadece takvim ve kadının regl dönemlerinde yer alan yumurtlama dönemleri kullanılmaktadır. Bir regl dönemi her 28 günde döngüye girer. Kadının hamile kalması yüksek günler ise burada oldukça önemlidir. İlk 8. gün hamilelik yumurtlamanın en yoğun olduğu gündür. Ayrıca 28 günde bir oluşan döngüde yine 14. gün itibariyle yumurtlamanın yüksek olduğu gün olması sebebiyle bu günler içerisinde ilişki yaşanması halinde hamile kalınması söz konusu olacaktır.
Kadınların doğurganlık döngüleri kendi metabolizmasına göre farklılık gösterecektir. Bu döngü regl döneminin uzun ve kısalığı ile ilgilidir. Eğer bir kadının regl dönemi 23 günde bir geliyorsa bu durumda 7 ve 13. günler yüksek yumurtalama dönemidir. Eğer döngü ortalama 35 gün ise bu durumda 19 ve 25. günler yumurtlama dönemidir.