SağlıkMedikal Ne Demek? Medikal Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Medikal Ne Demek? Medikal Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

07.09.2021 - 16:29 | Son Güncellenme:

Medikal kelimesi günlük yaşam içerisinde en fazla karşılaşılan kelimeler arasında bulunmaktadır. Siz de sürekli olarak kullanılmakta olan medikal kelimesi ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Medikal kelimesini duyduğunuz zaman siz de tam olarak ne manaya geldiğini öğrenmek isteyebilirsiniz. Medikal ne demek? Medikal TDK sözlük anlamı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar...

Medikal Ne Demek Medikal Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Medikal kelimesinin sağlık ile ilgili olduğu bilinmektedir. Medikal kelimesi, iyileştirici ve tedavi edici manalarına gelmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Medikal aslında Fransızca kökenli bir kelime olarak bilinmektedir.  

Haberin Devamı

Medikal Ne Demek? 

Medikal kelimesi, tıbbi bakım ve sağlığın iyileştirilmesi için gerekli olan tedavileri kapsayıcı bir kelime olarak ifade edilebilir. Sağlık sorunlarını tedavi etmek için satılan ürünler de medikal ürünler olarak ifade edilebilir.  

Medikal TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

Medikal kelimesi, tıpla ilgili bir kelime olarak ifade edilebilir. Türk Dil Kurumu'na göre medikal kelimesi iyileştiren anlamında kullanılmakta olan bir kelimedir. Aynı zamanda sağaltan manasına gelecek şekilde de kullanılan bir kelime olduğu söylenebilir. Üstelik medikal malzemeler de tedavi edici özelliğe sahiptir. 

Yazarlar