Püf NoktasıLimon aylarca küflenmiyor ve çürümüyor! Limonları taş gibi tutan yöntem

Limon aylarca küflenmiyor ve çürümüyor! Limonları taş gibi tutan yöntem

20.05.2024 - 15:50 | Son Güncellenme:

Limon yanlış saklama koşullarında dolapta olsa bile çürür. Ancak size önereceğimiz bu yöntemle limonları sanki dalından yeni koparmış gibi muhafaza edebilirsiniz. İşte limonu taş gibi taptaze tutan o yöntem...

Limon aylarca küflenmiyor ve çürümüyor Limonları taş gibi tutan yöntem

Limon, asidik bir meyve olup C vitamini açısından oldukça zengindir. Akdeniz ikliminde yetişen limonun sağlık üzerinde birçok faydası vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır ve cildi güzelleştirir. Mutfakta sıkça kullanılan limon, salatalara, yemeklere ve içeceklere ferahlatıcı bir tat katar. Ayrıca temizlikte de doğal bir dezenfektan olarak tercih edilir. Hem lezzet hem de sağlık açısından vazgeçilmezdir. Limon, yanlış saklama koşullarında, buzdolabında bile olsa, çabucak çürüyebilir. Ancak, size önereceğimiz bu yöntemle limonları taptaze tutabilirsiniz. İşte limonlarınızı uzun süre taze tutacak o harika yöntem...

Haberin Devamı

UZUN SÜRE TAZE KALIYOR

Limonların tazeliğini korumak için öncelikle, onları iyice yıkayın ve kurulayın. Daha sonra, limonları hava geçirmez bir plastik torba veya kap içerisine yerleştirin. Bu kapların içinde limonları saklamak, hava ile temasını minimuma indirerek daha uzun süre taze kalmalarını sağlar.

Limon aylarca küflenmiyor ve çürümüyor Limonları taş gibi tutan yöntem

Alternatif olarak, limonları cam bir kavanoza koyup üzerlerini su ile doldurabilirsiniz. Bu yöntem de limonların nemli kalmasını sağlayarak tazeliğini korur. Kavanozdaki suyu düzenli olarak değiştirirseniz, limonlarınız haftalarca bozulmadan kalabilir.

STREÇ FİLME SARIN

Bir diğer etkili yöntem ise limonları buzdolabının sebzelik bölümünde saklamaktır. Bu bölüm, nem oranını ve sıcaklığı sabit tutarak limonların çürümelerini engeller.

Haberin Devamı

Eğer limonları dilimleyerek saklamak istiyorsanız, dilimlerin üzerine biraz tuz serpip streç filme sararak buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde dilimlenmiş limonlar da tazeliklerini korur.

Yazarlar