Püf NoktasıKuru fasulye kabuklanıyorsa mutlaka böyle ıslatın! Kabuklanmayı önlüyor ve dağılmıyor

Kuru fasulye kabuklanıyorsa mutlaka böyle ıslatın! Kabuklanmayı önlüyor ve dağılmıyor

28.05.2024 - 14:39 | Son Güncellenme:

Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetleri arasında kuru fasulyeyi pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Eğer kabuklanıyor ve dağılıyorsa su ile ıslatma yerine bu yöntemi denemenizde fayda var. Kuru fasulyenin kabuklanmasını önlüyor ve dağıtmıyor. İşte kuru fasulye pişirmenin püf noktası…

Kuru fasulye kabuklanıyorsa mutlaka böyle ıslatın Kabuklanmayı önlüyor ve dağılmıyor

Kuru pilav terimi mutfağımızın olmazsa olmazları arasında. Ancak kuru fasulye pişirirken sıkça karşılaşılan sorunlar arasında fasulyelerin kabuklanması ve dağılması yer alır. Ancak, aşağıdaki tarifi uygulayarak dağılmayan, lokum kıvamında harika bir kuru fasulye pişirebilirsiniz. Bu yöntem, kuru fasulyenize inanılmaz bir lezzet katacak ve efsanevi bir tat elde etmenizi sağlayacak. İşte kabuklanmayan ve dağılmayan kuru fasulyenin püf noktası…

Haberin Devamı

SÜTTEN YARDIM ALIN

Kuru fasulye pişirirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri fasulyelerin kabuklanması ve tanelerin parçalanarak dağılmasıdır. Ancak, süt bu sorunu ortadan kaldırır ve kuru fasulyenin lezzetini artırır. Genellikle kuru fasulye, pişirmeden bir gece önce suyla ıslatılır.

Ancak bu tarifte, suyun yanında ıslatma suyuna 1 bardak soğuk süt ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Islatma işlemi mutlaka bir gece önceden yapılmalıdır. Fasulyeleri bir gece önceden soğuk su dolu derin bir kapta ıslatmak, onların daha kolay ve hızlı pişmesini sağlar.

Kuru fasulye kabuklanıyorsa mutlaka böyle ıslatın Kabuklanmayı önlüyor ve dağılmıyor

GAZ YAPIYORSA MUTLAKA EKLEYİN

Kuru fasulyenin gaz yapmasını önlemek için pişirme sırasında bazı küçük püf noktalarını uygulayabilirsiniz. İlk olarak, fasulyeyi haşlarken bir çay kaşığı kimyon ekleyin. Kimyon, gaz sıkışmasını engelleyerek mide rahatsızlıklarını önler. Alternatif olarak, kimyon yerine kekik ekleyerek de fasulyenin gazını azaltabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca, fasulyeleri mutlaka bir gece önceden ıslatmalısınız. Islatma suyunu yeniledikten sonra haşlama işlemine geçebilir ve haşlama sırasında suyun üzerinde biriken köpükleri temizleyerek gaz oluşumunu azaltabilirsiniz. Tencereyi ara sıra kontrol ederek biriken köpükleri alıp atmanız önemlidir.

Gazı azaltmanın bir diğer yöntemi ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, fasulyelerin daha çabuk yumuşamasını ve daha hızlı pişmesini sağlar, aynı zamanda salınan gazı yok eder. Ancak, karbonatın fasulyedeki vitamin ve minerallerin azalmasına neden olabileceği için diğer yöntemleri tercih etmenizi öneririz.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar