06.08.2021 - 11:54 | Son Güncellenme:
Künefe; Orta Doğu'da çok sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Ülkemiz çapında en çok Hatay'da tüketilen ve çok popüler olan künefe, diğer şehirlerde de çok beğenilmektedir.
Künefe Peyniri Nedir?
Genel şekilde tuzlu aroması ile bilinen peynirler içerisinde tuzsuz bir şekilde üretilen künefe peyniri, yalnızca künefe yapmak adına üretilir. Künefe peyniri adına keçi sütü gereklidir.
Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?
Künefe peynirinin yapılabilmesi için; kullanılacak sütün taze olması gereklidir. Genel olarak keçi sütünden üretilen peynirin, inek sütü kullanılarak da üretildiği söylenebilir. Künefe peyniri yapımı için kullanılacak olan taze süt, bir süre sonra ısıtılarak, içerisindeki bakterilerin yok olması sağlanır. Belli bir süre ısınan sütün içerisinde peynir mayası ilave edilerek, sütün kıvam alması beklenir. Daha sonra sağlanan künefe peyniri, oda sıcaklığı ile belli bir süre bekletilerek, tüketilmeye hazır hale getirilir.
Künefe Peynirinin İçindekileri Nelerdir?
Künefe peynirinin sağlanması adına keçi sütü; gereklidir. Keçi sütünden üretilen peynirin, kendine özgü bir kokusu vardır. İnek sütüyle üretilen künefe peynirleri de vardır ancak; orijinal künefe peyniri en fazla iki gün bekletilen keçi sütü ile mayalanır.