05.05.2021 - 16:32 | Son Güncellenme:
Kulak arkası ağrısı kişinin gündelik yaşantısını önemli ölçüde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı kulak arkası ağrısını geçirmek için pek çok tedavi seçeneği geliştirilmiştir. Kulak arkası ağrısında yanma ve zonklama ortaya çıkabilmektedir. Özellikle kulak içinde yer alan enfeksiyonlar kulak arkası ağrısına neden olabilmektedir. Kulak arkası ağrısı nedenleri arasında bazı nörolojik hastalıklar da yatabilmektedir. Bundan dolayı hastalık detaylıca araştırılması gerekir.
Kulak Arkası Ağrısı Neden Olur?
1) Orta Kulak Enfeksiyonu
Kulak arkası ağrısının en önemli nedenleri arasında orta kulak enfeksiyonu gelmektedir. Orta kulak enfeksiyonu ortaya çıktığı zamanlarda kulak arkası ağrısı ve kulak akıntısı da meydana gelmektedir. Bundan dolay kulak arkası ağrısı iltihaba da neden olmaktadır.
2) Tümörler
Bir takım tümörler yine kulak arkası ağrısına neden olabilmektedir. Özellikle kafatasında çıkan tümörler yan etki olarak kulak arkası ağrısına sebep olabilir. Bundan dolayı tümör söz konusu olduğunda kulak arkası ağrısı doğmaktadır.
3) Farenjit
Uzun süren farenjitte kulak arkası ağrıları neden olmaktadır. Özellikle ağız açık bir şekilde uyunduğu zamanlarda farenjit doğmaktadır. Boğaz enfeksiyonu olarak da bilinen farenjit kulak arkası ağrısının nedenleri arasındadır.
4) Ağız İçi Yaraları
Ağız içi yaraları da kulak arkası ağrısı nedenlerindendir. Ağız içi yaraları ağız içi aftları olarak da bilinmektedir. Ağız içi yaraların tedavi edilmesi kulak arkası ağrısını da geçirmektedir.
5) Diş Hastalıkları
Özellikle diş çürüğü diş apnesi ve kanal tedavisi olduğu zamanlarda kulak arkası ağrıları ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolay diş hastalıkları kulak arkası ağrıları için mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur.
Kulak Arkası Kafatasında Ağrı Neyin Belirtisidir?
1) Orta Kulak İltihabı
Orta kulak iltihabında kulak arkası kafatasında ağrılar meydana gelebilir. Orta kulak da aynı zamanda sıvı birikmesi de gerçekleşmektedir. Orta kulak iltihabı mutlaka tedavi edilmesi gereken rahatsızlıktır.
2) Zona Hastalığı
Sürekli olarak devam eden bir kulak arkası kafatasında ağrı söz konusu ise zona hastalığına sahip olabilirsiniz. En yakın zamanda zona hastalığının tespiti için kulak burun boğaz hastalıklarına görünmeniz gerekmektedir.