Genel SağlıkKulağa kaçan su nasıl çıkarılır?

Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır?

11.07.2018 - 16:28 | Son Güncellenme:

Kulağa su kaçması hemen hemen herkesin hayatında en az bir kez karşılaştığı sağlık sorunlarından birisidir. Kulakta dolgunluk hissi, ağrı gibi semptomlar ile ortaya çıkan kulağa su kaçmasının birçok farklı nedeni olabilir. Çeşitli yöntemler ile tedavi edilebilen kulağa su kaçması sorunu yaşam kalitenizi büyük ölçüde düşüren bir etken olduğu için dikkat edilmesi gereklidir. Peki, kulağa kaçan su nasıl çıkarılır? En çok tercih edilen yöntemler ve püf noktaları ile kulağa kaçan su nasıl çıkarılır, işte cevabı…

Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır

Kulakta dolgunluk hissi, ağrı, işitme kaybı gibi semptomlar ile sık sık karşılaşıyorsanız kulağa su kaçması sorunu ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Havaların ısınması ile birlikte daha çok karşılaşılan kulağa su kaçması durumunda dikkat etmeniz gereken püf noktaları ile birlikte bu sorunu kısa sürede ortadan kaldırmanız mümkün. Basit uygulamalar eşliğinde ortadan kaldıracağınız kulağa kaçan su nasıl çıkarılır merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız yazıyı rehber olarak kullanabilir, sizi rahatsız eden bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Kulağa kaçan su nasıl kaçırılır, işte cevabı…

Kulağa kaçan suyu çıkarma yöntemleri nelerdir?

Tatildesiniz ve gerekli önlemleri almadığınız için kulağınıza su kaçtıysa bunu tedavi etmek artık mümkün. Kendi kendinize deneyebileceğiniz yöntemler ile birlikte kulağa su kaçması sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Peki, bu yöntemler neler, işte cevabı…

Valsalva manevrası

Valsalva manevrası ile kulaklarınıza kaçan suyu kısa sürede çıkarmanız mümkün. Bu yöntemin püf noktası östaki borularının açılması ile birlikte kulak zarının dışa doğru bombeleşmesini sağlamak ve bu şekilde kulağın içindeki suyu çıkarmak. Yöntemi uygulamak için ağzınızı kapatın, parmaklarınızla burnunuzu sıkın ve sonrasında derin bir nefes alın. Hava basıncını dengelemek için havayı burnunuzdan dışarı doğru verin, hareketi doğru yaptığınız anda östaki tüplerinin açık olduğuna dair bir patlama sesi duyacaksınız. Kulak zarınıza çok zarar vermemesi adına burnunuzu çok zorlamadan bu işlemi yapmaya devam edebilirsiniz.

Saç kurutma makinesi

Kulağınıza kaçan suyun daha çabuk buharlaşmasını sağlayacak bir yöntem olan saç kurutma makinesi yöntemi ile suların buharlaşarak kulağınızdan çıkmasını sağlayabilirsiniz. İşlemi uygulamak için kurutma makinesini kulağınızın 15-20 cm gerisinde tutmalı, sıcaklığının derecesini arttırmalı ve hava basıncını düşürmelisiniz. Bu şekilde kurutucuyu kulağınızda 30 saniye tutmanız yeterli gelecektir. Bu işlemi birkaç dakika sürmeyecek biçimde düzenli aralıklar ile tekrar edebilirsiniz.

Yer çekimi kullanımı

Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır sorusu için verebileceğiniz diğer bir yöntem ise yer çekimi kullanımı. Bu işlem için başınızı yere paralel gelecek biçimde çevirin, avucunuz ile kulağınızı kapatın ve birkaç saniye bastırıp bırakın. Bu işleme çiğneme ve yutkunma gibi işlemleri de dahil ederek kısa sürede kulağınıza kaçan suyu çıkarabilirsiniz.

Gliserin

Özel dokusu kulakları yumuşatan gliserin, özellikle kulak yıkatma işlemleri öncesinde doktorların önerdiği bir ilaç olarak kullanılıyor. Kulağa kaçan suyun kir ile birleşerek jel kıvamına gelmesi durumunda görülen oldukça işe yarayan gliserini günde 3-5 damlatarak 5-7 gün kullanarak kulağınızdaki kirin yumuşayarak çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu süreçte kulakta kısa süreli işitme kayıpları olabilir.

Oksijenli su

Halk arasında oksijenli su olarak bilinen hidrojen peroksit kulağa su kaçması durumunda kullanılabilecek yöntemler arasında yer alıyor. Kulakta sıkışan sıvıyı kolayca çıkaran oksijenli su kullanımı için damlalık temin etmeniz yeterli olacaktır. Damlalık ile birlikte kullanacağınız oksijenli suyu kulağınıza birkaç damla damlatabilir, birkaç dakika bekledikten sonra suyun boşalması için başınızı aşağı eğebilirsiniz.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar