07.04.2021 - 11:52 | Son Güncellenme:
Kereviz tohumu; bitkinin çiçek kısmından sağlanır. İki senelik bir bitki olan kereviz bitkisinin çiçek bölümü, normal ekimlerle beraber ekiminden iki sene sonra açar. Tohumlar, genel olarak koyu kahverengi ve küçük boyutludur. Kokusu ve tadı ise kereviz sapına benzer. Tohumların herhangi bir yemeğe katılması veya baharat şeklinde kullanılması mümkündür. Yemeklerde kullanılacağı gibi kereviz tohumundan çay veya yağ da elde edilebilir.
Kereviz Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Kereviz tohumunun yararları;
- Tansiyonu düşüren özelliğe sahiptir.
- Kalp sağlığı açısından önemlidir.
- Artrit ve gut hastalıklarında iltihaplanmayı dindirir.
- Antiseptik özellikleri bulunur.
- Kas spazmlarını azaltır.
- Adet sancılarını azaltır.
- Antibakteriyel yararları bulunur.
- Enfeksiyon ile savaşır.
- Kolesterolü düşüren özelliği vardır.
- Karaciğeri koruyarak, temizler.
- Kansere karşı savaşır.
- Böbrek taşına olumlu etkileri vardır.
- İyi bir idrar sökücüdür.
- Ödeme iyi gelir.
Kereviz Tohumu Nasıl Kullanılır?
Kereviz tohumu; tablet olarak kullanılmaktadır. Bu tablet; tansiyonun dengede kalabilmesi için kullanılmaktadır. Enfeksiyonları önleyip, idrar yolu sağlığının korunmasına destek olur. Kereviz tohumu; baharat olarak da kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra kereviz tohumu çay olarak tüketilebilir. Kereviz tohumundan yapılan çay, sağlık açısından pek çok yarara sahiptir. Son olarak kereviz tohumu; yağ formunda da kullanılır.
Kereviz tohumu yağı; bölgesel şekilde vücutta bulunan şişkinlik ve türlü ağrılara karşı ağız yolu ile ya da banyo suyuna ilave ederek kullanılmaktadır. Hazırlanmış bir losyon içerisine birkaç damla kadar kereviz tohumu yağının damlatılması, sivrisinekleri de uzaklaştırır. Bölgesel şekilde iltihaplanan bölümlere şişliklerin inmesi adına sürülebilir. Yağın karın kısmında uygulanması da adet ağrılarını ve krampları da giderecektir.