27.02.2022 - 03:49 | Son Güncellenme:
Her evde kekiğe rastlamak mümkündür. Bunun nedeni ise kekiğin geniş bir alanda kullanılması olarak bilinmektedir. Tabi asıl önemli neden kekiğin sunmuş olduğu önemli faydalardır. Ayrıca kekiğin içerisine girdiği ürünlerde harika bir tat ortaya çıkmaktadır.
Kekik Nedir, Nerelerde Kullanılır?
Kekik, kendine has kokusu olan ve daha çok baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Kekiğin keskin ve acı bir tadı bulunmaktadır. Bu durum birçok kişinin kekiği sevmemesine yol açabilir. Ancak kekiğin sunmuş olduğu faydalar bu durumu değiştirmeye yaramaktadır. Ayrıca kekik eklenmiş olan et ve tavuk gibi ürünler ayrı bir lezzete sahip olmaktadır.
Kekiğin kullanıldığı yerler;
- Et, tavuk ve balık ürünleri,
- Haşlanmış veya pişmiş yumurta,
- Salatalar,
- Çorba,
- Peynir, zeytin ve benzeri kahvaltılık ürünler,
- Kaynar su (kekik çayı yapmak için).
Yukarıda sayılan ürünler kekiğin en sık kullanıldığı yerlerdir. Eşsiz tadı ve kokusu bulunan kekik daha birçok yerde zevkle kullanılmaktadır. Kullanıldığı yerde ortaya çıkan sonuçlar son derece olumludur.
Kekik Faydaları Nelerdir?
Kekik; yemeklere, salatalara ve birçok ürüne tat vermektedir. Bunun yanında kokusu ile birçok kişinin favori baharatı olmayı başarmaktadır. Ayrıca kekiği dal olarak taze şekilde kullanma şansıda vardır.
Kekiğin faydaları;
- Bronşit ve öksürüğe iyi gelir,
- Böbrekleri temizler,
- Egzama ve kaşıntı gidericidir,
- Ağız ve diş sağlığını korur,
- Kilo vermeye yardımcı olur,
- Cilde iyi gelir.