SağlıkKedilerde FIP Hastalığı Nedir, Neden Olur? FIP Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kedilerde FIP Hastalığı Nedir, Neden Olur? FIP Tedavisi Nasıl Yapılır?

18.07.2022 - 15:39 | Son Güncellenme:

Kedilerde FIP hastalığının ne olduğu sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Özellikle kedi besleyen kişiler tarafından da sıklıkla araştırılan hastalıklar arasındadır. Bu bakımdan kedilerde FIP hastalığının ne olduğunu ve neden olduğunu öğrenebilir gerektiğinde bu bilginizi kullanma şansına sahip olabilirsiniz. Kedilerde FIP hastalığı nedir, neden olur? FIP tedavisi nasıl yapılır? Tüm detayları ile sizler için derledik.

Kedilerde FIP Hastalığı Nedir, Neden Olur FIP Tedavisi Nasıl Yapılır

Viral bir hastalık olan FIP’e koronavirüsten sonra daha fazla rastlanmaktadır. Kedilerde bağışıklık sistemine bağlı olarak karın bölgesinde enfeksiyon oluşması şeklinde kendini gösterir.

Haberin Devamı

Kedilerde FIP Hastalığı Nedir, Neden Olur?

Kedilerde FIP, sık sık karşılaşılan viral hastalıklardan biridir. Enfeksiyon ile ortaya çıkan FIP hastalığına koronavirüsten sonra daha fazla rastlanmaya başlanmıştır. FIP hastalığına neden olan en büyük unsur bağışıklık sisteminin düşük olmasıdır. İlerleyen bir hastalık olmasından dolayı FIP hastalığı, tespit edildiğinde tedavisinin yapılması gerekir. Enterik koronavirüs ile enfekte olan kedilerde FIP hastalığı ile karşılaşılır. Genelde ishal belirtisi ile ortaya çıkan FIP kedilerin karınlarında enfeksiyon oluşması ile ortaya çıkar.

FIP Tedavisi Nasıl Yapılır?

FIP hastalığının önüne geçmek için koronavirüs enfeksiyonunun da önlenmesi gerekir. Koronavirüs çok kedi barınan yerlerde ya da evde yaşayan kedilerde görülen bir hastalıktır. Kedilerin düzenli olarak veterinere götürülmesi ve olası hastalıkların önlenmesi gerekir. Mümkün olduğunca kedilerin temiz yerlerde tuvaletlerini yapmaları ve genel olarak sağlıklarına dikkat edilmesi gerekir.

 

Yazarlar