Evcil HayvanKediler Neden Titrer? Kedilerin Uykuda Titreme Sebepleri

Kediler Neden Titrer? Kedilerin Uykuda Titreme Sebepleri

10.08.2021 - 04:06 | Son Güncellenme:

Kediler de insanlarda olduğu gibi titreyebilmektedir ancak bir kedinin üşümediği vakitlerde titremesi ciddi nitelikteki sağlık problemlerinin habercisi olabilmektedir. Kediler genel olarak hiçbir faaliyetini rastgele bir şekilde yapmamaktadır. Bir diğer deyiş ile her davranışının bir nedeni bulunmaktadır. Bu nedenle ara sıra kedinin gözlemlenmesi önerilmektedir. Sizin için kedilerin uykularında titreme nedenlerini derledik.

Kediler Neden Titrer Kedilerin Uykuda Titreme Sebepleri


Kedilerde istemsiz bir şekilde ortaya çıkan titreme normal olarak karşılanmamaktadır. Özellikle kışın bir kedi titriyorsa bunun sebebini ve çözümünü bulabilmek kolay olabilmektedir ancak kedilerde üşütmenin haricinde titremeye neden olan pek çok etken bulunmaktadır.

Kediler Neden Titrer?

Kedilerde özellikle kan şekerinin düşmesi şeklinde tanımlanan hipoglisemi hastalığı, herhangi bir kedinin titremesi durumunda ilk akla gelebilen hastalıklardan birisidir. Bu hastalığın belirtileri ise insanlarda görülenler ile nerdeyse aynı olmaktadır ve kedinin uzun süre boyunca yemek yemediği vakitte ortaya çıkmaktadır.

Kabızlık, kusma, ishal gibi çeşitli nedenlerle iştahsız olup ardından da yemek yememesinden kaynaklı olabilmektedir. Şayet kedi maması değiştirildiyse ya da altında yatan nedenler biliniyorsa bunların çözümüne yönelik bir adım atılmalıdır. Eğer nedeni bilinmiyorsa kedinin bir veteriner hekime götürülmesi tavsiye edilmektedir. Sonrasında ise kedinin titremesi geçecektir. Bunun dışında iştahsızlık ya da yemek yememe olarak isimlendirilen durum düzelmemiş ise bu kapsamda kedinin bir sağlık muayenesinden geçmesi tavsiye edilmektedir.

Kedilerin Uyku Esnasında Titreme Nedenleri Nelerdir?

Kedilerin uyku esnasında titreme nedenleri aşağıda belirtilen gibi sıralanabilmektedir:

Haberin Devamı

Uyku sırasında vücut ısısında düşüş

Zehirlenmenin ortaya çıkması

Göğüste ağrı

Epilepsi hastalığının mevcut olması

Uyku sırasında sıra dışı bir koku algılanması ya da ses duyulması

Uyku esnasında algılanan koku veya sesten dolayı hareket edebilme eylemi

Bunların dışında kediler uyku esnasında REM ve non-REM ismi verilen iki çeşit uyku evresi yaşamaktadır. Derin uyku sırasında titreme, kulak oynatma veya gözleri hareket etme gibi durumlar, bahsedilen evrelerden dolayı yaşanılabilmektedir. Diğer bir ifade ile kedilerin uyurken titremesi daima bir hastalığın habercisi olmayabilmektedir.

 

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar