13.08.2021 - 02:00 | Son Güncellenme:
Kaz eti, pek çok kişi tarafından sevilen ve sık sık tüketilen bir et türünü ifade etmektedir. Kaz eti ile çeşitli yemekler yapılmaktadır.
Kaz Eti Nasıl Pişirilir?
Kaz etinin pişirilmesi için çeşitli pişirme metotları uygulanabilmektedir. Özellikle kaz etini doğru bir biçimde pişirmek için kazın kesilmesinden sonra iyi bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Hemen arkasından da kazın tüyleri yolunarak geriye kalan tüyler de ütülmelidir. Bununla beraber kuyruk bölümündeki yağ kesesi atılmalıdır. Kaz eti suyla dikkatli bir biçimde yıkanarak temizlenmelidir. Kaz eti daha sonraysa bir kağıt havlu aracılığı ile kurulanmalıdır.
Kaz etini de çeşitli şekillerde pişirmek mümkün olmaktadır. Kaz etleri tencerede fırında ve düdüklü tencere içerisinde pişirilebilmektedir. Fırın içinde kaz eti pişirilirken etin tuzlanması gerekmektedir. Et pişirilmeden önce serin olan bir alana asılarak iki gün boyunca bekletilmelidir. Bu işlem mümkün olmazsa kaz eti en az altı saat süresince buzlukta dinlendirilmelidir.
Kaz etinin her tarafının kağıt havlu ile silinmesi gerekmektedir. Kaz eti iyi bir şekilde tuzlandıktan sonra bir saat boyunca oda sıcaklığında bekletilmelidir. Bu sırada fırın ise 160 veya 170 derecelik ayarlanarak ısınmaya bırakılmalıdır. Ardından etin üstünde küçük küçük delikler açılmalıdır ve bu şekilde fırına atılmalıdır. Kaz Eti, bir hayli lezzetli olan bir kümes hayvanıdır. Dünyada sıklıkla tüketilen beyaz etlerin arasında bulunan kaz etinin yararları ve besin değerleri yüksektir.
Kaz Etinin Faydaları Nelerdir?
Kaz etinin çeşitli faydası bulunmaktadır. Bu faydalar şu şekildedir:
Atar damarların hızlı bir şekilde atmasına destek verir.
Beyaz olan saçların eski rengine dönebilmesine yardımcı olmaktadır.
Saç sağlığı için oldukça faydalıdır ve saçlardaki dökülmeleri önlemektedir.
Kümes hayvanları gibi yemler ile beslenmediklerinden dolayı yağlı ve oldukça lezzetli bir et türüdür.