06.08.2021 - 11:51 | Son Güncellenme:
Kaşar peyniri, Yunanistan’da da sıkça tüketilen bir peynir çeşididir. Kaşar peyniri her kahvaltı sofrasında önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda soğuk ve sıcak sandviçlerde sıkça tüketilir.
Kaşar Peyniri Nedir?
Kaşar peyniri, koyun, inek ya da keçi sütü ile yapılan, hafif bir sarı renge sahip olan sert bir peynir çeşididir. Türkiye’de hemen hemen her sofrada yerini alan kaşar peyniri, Yunanistan’da da sıkça tüketilir. Kaşar peyniri, beyaz peynirden sonra ülkemizde en çok tüketilen peynir çeşididir.
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?
Kaşar peyniri, sütten elde edilen lezzetli bir peynir çeşididir. Çiğ sütün haşlanma, mayalama, yoğurma ve dinlendirme gibi pek çok süreçten geçmesi sonucunda sofralarımızda yerini alır. Kaşar peyniri, türüne göre olgunlaştırılmadan ya da olgunlaştırılarak tüketilebilen yarı sert bir yapıya sahip olan peynir çeşididir.
Kaşar Peyniri İçindekiler Nelerdir?
Kaşar peynirinin içinde süt bulunur. Bu nedenle de içinde yağda çözünen vitaminlerden A, D, E ve K vitaminleri bulunur. Aynı zamanda suda çözünen vitaminler arasında yer alan B2, B6, B12 vitaminleri yer alır. Aynı zamanda çoğu peynir çeşidi gibi çok iyi bir fosfor ve kalsiyum kaynağıdır.