YemekKaşar Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Kaşar Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

06.08.2021 - 11:51 | Son Güncellenme:

Türk kültüründe peynir, çok önemli bir besin kaynağıdır. Kahvaltı, sağlıklı bir beslenme düzeni için atlanmaması gereken bir öğündür. Aynı zamanda kahvaltı, Türk kültüründe farklı bir yere sahiptir. Peynir ise, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazıdır. Dünyada 2000’e yakın Türkiye’de ise, 20’den çok peynir çeşidi bulunur. Kaşar peyniri nedir, nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Kaşar Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

Kaşar peyniri, Yunanistan’da da sıkça tüketilen bir peynir çeşididir. Kaşar peyniri her kahvaltı sofrasında önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda soğuk ve sıcak sandviçlerde sıkça tüketilir. 

Haberin Devamı

 Kaşar Peyniri Nedir?

 Kaşar peyniri, koyun, inek ya da keçi sütü ile yapılan, hafif bir sarı renge sahip olan sert bir peynir çeşididir. Türkiye’de hemen hemen her sofrada yerini alan kaşar peyniri, Yunanistan’da da sıkça tüketilir. Kaşar peyniri, beyaz peynirden sonra ülkemizde en çok tüketilen peynir çeşididir.

 Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır? 

 Kaşar peyniri, sütten elde edilen lezzetli bir peynir çeşididir. Çiğ sütün haşlanma, mayalama, yoğurma ve dinlendirme gibi pek çok süreçten geçmesi sonucunda sofralarımızda yerini alır. Kaşar peyniri, türüne göre olgunlaştırılmadan ya da olgunlaştırılarak tüketilebilen yarı sert bir yapıya sahip olan peynir çeşididir. 

 Kaşar Peyniri İçindekiler Nelerdir?

 Kaşar peynirinin içinde süt bulunur. Bu nedenle de içinde yağda çözünen vitaminlerden A, D, E ve K vitaminleri bulunur. Aynı zamanda suda çözünen vitaminler arasında yer alan B2, B6, B12 vitaminleri yer alır. Aynı zamanda çoğu peynir çeşidi gibi çok iyi bir fosfor ve kalsiyum kaynağıdır. 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar