Evcil HayvanKarıncalar Ne Yer, Nasıl Beslenir? Karıncaların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Karıncalar Ne Yer, Nasıl Beslenir? Karıncaların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

13.10.2021 - 01:56 | Son Güncellenme:

Karıncalar, dünyanın en küçük hayvanlarından biridir. Karıncaların varlıkları insanoğlunun varlığından daha eskilere dayanmaktadır. Karıncalar, arılar gibi sistematik bir şekilde yaşamlarını sürdürürler. Karıncanın nasıl bir hayvan olduğunu, nasıl beslendiklerini öğrenebilirsiniz. Peki, karıncalar ne yerler, nasıl beslenirler? Karıncaların en sevdiği besinler nelerdir sizin için derledik.

Karıncalar Ne Yer, Nasıl Beslenir Karıncaların En Sevdiği Besinler Nelerdir

Karıncalar, hemen hemen dünya üzerinde her yerde yaşayabilen bir hayvandır. Karıncalar, çabuk organize olabilen, koloniler halinde yaşayan, işçi ve asker gibi sınıfları bulunan hayvanlardır. Bu yönüyle de arılar ile benzeşim göstermektedir.

Karıncalar Nasıl Yaşar?

Karıncalar, hemen hemen her yerde yaşayabilen hayvanlardır. Bulundukları çevre ve mevsim koşullarına göre yuvalarını yaparlar. Toprak altında, ağaç köklerinde, taş altlarında, tuğlaların içinde ve istedikleri çoğu yer yuva yapma özellikleri bulunmaktadır. Hatta yuvalarını toprağın yaklaşık 6 metre derinine kadar yapabilirler.

Karıncalar Ne Yerler?

Karıncalar, insanların yediği birçok şeyi yiyebilirler. Bu sebeple genellikle bu konuda çokça şikayetçi olunmaktadır. Çünkü karıncalar bazen ev baskını yapıp insanları rahatsız edebilmektedir. Özelikle mutfakta görülen karıncalar buradaki yiyeceklere
gelmektedir.

Dış mekanlarda ise yaprak biti denilen ve bitkilerden beslenen bir böcek türü vardır. Bu böcek türü yediği bitkinin üzerine yapışkan şekersi bir salgı bırakmaktadır. İşte bu salgı da karıncaların yediği maddelerdendir.

Karıncalar En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.

Yazarlar